Белгийската суперзвезда намеква, че започващото другия месец Световно първенство по футбол най-вероятно ще бъде последно за него и иска децата му да запомнят баща си с най-доброто възможно представяне.

Атакуващият полузащитник явно се намира в добра форма и в събота c лекота се разписа за победния гол на Манчестър Сити за крайното 1:0 срещу Лестър.

А семейството му със сигурност ще пътува за Катар поне за мачовете от група F, където Червените дяволи (какъвто е прякорът на Белгия) ще играе срещу Канада, Мароко и Хърватия.

Вече на 31 години, Де Бройне игра на Световните първенства през 2014-а година в Бразилия и през 2018-а в Русия. Преди 8 години те бяха спрени на четвъртфинал, а при следващото издание се наредиха 3-и. и той знае, че Световното в Катар е неговият последен шанс с националния отбор.

"Mоето семейство със сигурност ще пътува за мачовете в груповата фаза. Сега съм на 31 и не знам какво може да се случи в следващите четири години. А освен това за първи път децата ми ще гледат Световно първенство на живо. И затова и ще пътуват. Надяваме се, че ще бъде специално събитие, което не бива да пропускат.

Те са на 6, на 4 и на 2 години. Големите гледат футбол по малко, но дъщеря ми - разбира се, че не на тази възраст. Но пък се надявам, че ще се насладят на слънцето и ще си играят в басейна, казва Де Бройне по повод емоциите, които го вълнуват за предстоящия Мондиал.

"Вълнувам се. Ще бъде третото и винаги е специално. Тези събития са страхотни, тъй като всички ги гледат. Голям форум е, но няма смисъл да се стресирам за това. Трети ми е, разбирам какво е. но не мога да говоря от името на някой друг, който ще бъде там за първи път. Аз просто казвам как ги усещам в себе си предстоящите дни".

"За мене предстартовата треска не съществува. Няма и смисъл да се притеснява човек. Приемате го като даденост, която идва и се опитвате да играете на максимум. Не говорим за това с момчетата от Манчестър Сити, много от които също ще бъдат на Световното. В момента програмата ни е доста натоварена, имахме две поредни гостувания с много пътуване, обяснява Де Бройне.

Гуардиола за Де Бройне: Преживели сме всичко, освен да спим заедно

Гуардиола за Де Бройне: Преживели сме всичко, освен да спим заедно

Нищо не може да промени мнението ми за него, за това, което направи за клуба и за мен, коментира специалистът