Халфът на Манчестър Сити - Илкай Гюндоган изтъкна уменията на Юрген Клоп в отношенията му с футболистите. Футболистът смята, че Пеп Гуардиола залага повече на тактическия и аналитичния подход.

"Приносът на треньорите, с които съм работил е много специален за мен. Когато подписах с Борусия Дортмунд бях на 20 години и имах проблеми с адаптацията. Първите 6 месеца бяха много труди за мен. Но Клоп ми помогна, защото се отнасяше с футболистите като баща, като приятел. Даде ми самочувствие и винаги беше там, когато се нуждаех от нещо.

Прекарах пет успешни години под негово ръководство. Станах национал и работих с Йоахим Льов. След това имах добър сезон с Томас Тухел, начело на Борусия, а по-късно имах възможността да работа и с Пеп Гуардиола.

Винаги съм бил фен на Гуардиола и исках да работя с него. През 2016-а се появи такава възможност и разговарях с него по телефона. Говорихме, спорихме и в крайна сметка подписах с Манчестър Сити. Щастлив съм тук в последните 5-6 години. Много се радвам, че работя с Пеп. Той е треньор, от когото научих много.

Към момента се справяме добре. Последните месец и половина са много важни за нас. Всеки мач е като финал и ако спечелим всички финали, това би било един изключителен сезон за нас", каза Гюндоган пред турския телевизионен канал "Tivibu Spor".

Бразилският национален отбор иска да назначи Гуардиола

Бразилският национален отбор иска да назначи Гуардиола

Вярват в избора си