Пеп Гуардиола обяви Ерлинг Холанд за брилянтен футболист и спортист, след като норвежецът вкара дузпа и донесе трудната победа на Манчестър Сити над Кристъл Палас, с който Гражданите скъсиха дистанцията до Арсенал на 2 точки преди мача на Артилеристите с Фулъм.

Шампионите изглеждаха на път към нулево равенство, след като Холанд пропусна от чиста позиция стреляйки неточно, но Майкъл Олис сбърка и фаулира Илкай Гюндоган, а нападателят реализира от бялата точка и донесе успеха. Така Холанд има 28 гола вече в първенството.

Кристъл Палас - Манчестър Сити 0:1 във Висшата лига

Глупава грешка на "орлите", подари победа на Манчестър Сити

Халанд пак герой

"Едно от най-добрите неща при него е, че дори и да направи голям пропуск няма да се депресира и няма да се отчая. Винаги остава позитивен и вярва, че ще отбележи при следващата възможност. Знае, че ще има нов шанс и това е невероятно качество за един футболист и изобщо спортист" заяви Гуардиола.

"Обикновено във футбола, баскетбола или тениса, когато мислиш твърде много за току-що отминала ситуация, няма да се справиш добре. Това момче обаче просто гледа към следващата възможност. Естествено, че той е под напрежение, както винаги. Ако не усещаш напрежение ще бъдеш в бара и ще пиеш нещо.

"Манчестър Сити е несправедливо критикуван за трансферната си политика"

"Манчестър Сити е несправедливо критикуван за трансферната си политика"

Така смята Мануел Пелегрини

Трябва обаче да се справиш с натиска и с осъзнаването, че пропуск може да означава загуба на Висшата лига. Това обаче те кара да бъдеш максимално отдаден.

Той обаче притежава характер и е готов да поеме отговорност, а начинът по който се радва и празнува показва колко сме доволни от него и колко самият той е доволен, че е при нас" добави Пеп.

"Халанд може да се адаптира към всяко първенство, дори и в Конго"

"Халанд може да се адаптира към всяко първенство, дори и в Конго"

Играчи от този тип се адаптират навсякъде, коментира Гуардиола