Мениджърът на Манчестър Сити - Джосеп Гуардиола заяви, че резултатът от утрешния финал в Шампионската лига срещу Челси по никакъв начин няма да промени бъдещето му.

"Знам как точно искаме да играем и срещу кой играем. Невероятна привилегия е да бъда тук. Лично аз, когато стартирах кариерата си, никога не съм очаквал да бъда дори на един финал в Шампионската лига. А сега отново съм на такъв. Всеки иска да победи, но за да спечелиш, трябва да играеш. При някои играчи може да има повече напрежение, но трябва да се справят. Сигурен съм, че за да спечелиш финал, трябва да страдаш. Трябва да бъдем устойчиви и да коригираме лошите моменти в хода на мача. Трябва да се опитаме да бъдем себе си.

Чувствам се ужасно за играчите, които няма да играят във финала. Това е катастрофа. Съветвам ви да не ставате мениджъри. Нямам толкова мили думи, с които донеса облекчение на тези момчета. Животът дава втори шанс. Много съжалявам за тези, които няма да играят. Тези, които са селектирани, трябва да спечелят мача.

Със сигурност оставам в Манчестър Сити, независимо какво ще се случи утре. Дали ще победим, или ще загубим, това няма да промени бъдещето ми", заяви Гуардиола.

16 500 зрители ще гледат на живо финала на Шампионската лига

16 500 зрители ще гледат на живо финала на Шампионската лига

Потвърдиха от УЕФА