Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се оплака от натоварения календар във Висшата лига.

През новия сезон "гражданите", освен в основните турнири, ще вземат участие и на Световното клубно първенство, което ще се проведе в Саудитска Арабия през декември.

"Мисля, че предсезонната подготовка е вдин нов сезон. Завършваме ли сезона, възстановяваме ли се две седмици и правим предсезонна подготовка? Защо? Нищо не загубихме. Но всяка година става все по-зле и по-зле, и ще става все по-зле, и честно казано не знам как ще свърши.

Проблемът тук е психологически. Играчите са изтощени. Вижте колко играчи са контузени вече в предсезонната подготовка при лоши условия: влажността, топлината, терените не са много добри - особено в Щатите. Но е това, което е. Трябва да се адаптираме, но това не е нормално", заяви Гуардиола.

Също така треньорът на Манчестър Сити коментира факта, че във Висшата лига съдиите ще добавят загубено време в празнуването на головете, както и ще вземат предвид колко дузпи са били изпълнени.

"Забавянето на времето, според мен, няма да бъде решено чрез добавяне на още 10 минути. Какво ще стане, ако продължат да играят бавно? Ще бъде по-уморително за играчите. Това е прекалено", каза испанецът.

Защо Барселона отказа 200 млн. евро от Манчестър Сити за Лионел Меси?

Защо Барселона отказа 200 млн. евро от Манчестър Сити за Лионел Меси?

Вижте отговора