Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че проблемът, заради който замени Кевин де Бройне в мача срещу Бърнли, е бил рецидив от контузията, която извади белгийския национал от финала в Шампионската лига.

"Да, той отново е контузен. Каза ми, че става дума за същия проблем като миналата година. Трябва да се върнем назад и да направим анализ с медицинския екип", коментира Гуардиола пред Sky Sports.

Манчестър Сити завиши офертата си за Лукас Пакета

Манчестър Сити завиши офертата си за Лукас Пакета

Вече надхвърля 100 млн. евро

"Кевин се чувстваше добре и игра наистина добре в първите минути. Но за съжаление отново е контузен. Може би не трябваше да бъде титуляр, но това, което стана в първите 15 минути, може да стане и в 50-ата, 65-ата или 70-ата минута", добави испанският специалист.

По повод отбелязаните попадения от Ерлинг Холанд, Гуардиола заяви: "Първите мачове са важни, за да видим какво е настроението ни. Винаги е деликатно да играеш срещу отбор, който идва от Чемпиъншип. Не очаквахме да играят с петима в защита, но все пак отбелязахме."

"Началото е добро след два месеца без футбол. Добър старт с победа, разбира се. Видях, че Хулиан Алварес има доста пространство пред себе си и знаех, че ако получа топката, трябва да стрелям, така че го направих", добави от своя страна Холанд след срещата.