Хосеп Гуардиола спечели за четвърти път Суперкупата на Европа в своята кариера. Той изведе Манчестър Сити до трофея, който пък e първи за "гражданите" в историята на клуба. В спор за отличието английският тим победи Севиля след изпълнение на дузпи.

След мача мениджърът на "небесносините" не само сподели впечатлението си от силните страни на играта на футболистите му, но и акцентира върху отделните играчи, които са помогнали за изковаването на успеха.

"Едерсон ни спаси на няколко пъти. Миналата седмица ние загубихме на дузпи, но този път спечелихме. Не беше лесно на финал като този за Коул Палмър, но той се справи по превъзходен начин. След първите минути през второто полувреме, ние намерихме как да си подаваме и започнахме да контролираме играта повече. Към края отбелязахме и в заключителните минути почувствахме, че отборът, който можеше да отбележи, бяхме ние. Ако Севиля бяха отбелязали втори гол, може би щеше да стане невъзможно за нас. Те имат изключителни играчи и страхотен вратар. В миналото съм имал чувството, че печеленето на много трофеи води до губенето на мотивация. Но днес нямах това чувство. Ние наистина искахме да спечелим трофея. Ние пропуснахме едно отличие, което можеше да завърши пълния цикъл, но пък и следващото предстои (б. Р. - Световното клубно първенство)".

Гуардиола: Кой знае дали ще имаме друг шанс да спечелим Суперкупата на Европа?

Гуардиола: Кой знае дали ще имаме друг шанс да спечелим Суперкупата на Европа?

"Пределно мотивирани сме за триумф над Севиля