В сряда Манчестър Сити гостува на ПСЖ в първи полуфинален мач от Шампионската лига. 

"Ние не сме в елита на това състезание, но искаме да бъдем там със сигурност. Собствениците, когато взеха клуба, искаха първо да ни вкарат в елита на Англия, а сега имаме късмет да сме там, където сме, и в Шампионската лига. Много съм щастлив, че ще пътувам до Париж с този клуб и ще се опитаме да спечелим. След това ще опитаме да победим и Кристъл Палас и да вземем една от двете победи, които са ни нужни за титлата. Премиър лийг е най-важното състезание, но Шампионската лига е най-хубавото такова. Така мисля.

За повечето от нашите играчи това е първият път, в който те достигат до този етап в Шампионската лига, така че трябва да сме концентрирани върху мача и слабите моменти в играта на противника. С тази идея тръгваме. Всички са здрави, готови и щастливи. Благодарни сме, че имаме тази възможност. За някои клубове това е нормално. Някои имат много трофеи от ШЛ, но за нас е нещо ново и ние трябва да сме благодарни.

Знаем, че и в двата мача ще има моменти, в които страдаме, и те ще създават възможности. Всеки знае с какво качество разполагат. Но това е полуфинал в Шампионска лига, така че какво очаквате?

Спомням си, когато за първи път гледах клипове на Неймар. Мислех си, че това е кралят на Сантос. Ако той беше останал в Барселона, отборът щеше да спечели още два или три пъти Шампионската лига. Той, Меси и Суарес бяха най-доброто нападение. Той обаче отиде в Париж, което не изглежда като грешно решение. Харесвам го. Той създава удоволствие от футбола.

Байерн загуби след 50 точни удара. ПСЖ спечели с четири или пет. Футболът е непредвидим. Можеш да имаш по-добрите шансове, но да загубиш. Не искам да спечеля утре. Не искам да отидем на финал. Мечтая да бъдем себе си", заяви Гуардиола на своята пресконференция.

Почетино: Това не е лична битка, а сблъсък между ПСЖ и Сити

Почетино: Това не е лична битка, а сблъсък между ПСЖ и Сити

"Ще бъде тежко"