Офанзивният футболист на Манчестър Сити Кевин Де Бройне е на мнение, че предложението за провеждане на Световно първенство на всеки две години "не е лоша идея".

Предложението дойде по идея на бившия мениджър на Арсенал Арсен Венгер, който сега работи като шеф на глобалното развитие във ФИФА. Идеята бе разкритикувана от УЕФА и Висшата лига. ФИФА планира да публикува доклад през ноември, преди провеждането на "глобална среща" до края на годината.

"В началото на сезона се срещнах с ФИФА и Арсен Венгер да ни обяснят това, което искат да правят. Да направиш нещо подобно, федерации на всички страни, УЕФА и ФИФА трябва да координират. Всички трябва да работят заедно. Настоях по втора точка - казах им, че трябва да ни запазят истински период на почивка за нас, играчите, в края на сезона. Идеята сама по себе си не е лоша, стига всички да работят заедно", каза той за информационна агенция Belga.

30-годишният Де Бройне вероятно ще играе за Белгия при домакинството над Естония в събота, а след това и при визитата на Уелс в понеделник в световни квалификации за Мондиал 2022. Две точки от последните два мача в квалификационната кампания ще са достатъчни на "червените дяволи" за място на финалите в Катар догодина.

Кевин Де Бройне: Роберт Левандовски трябва да спечели "Златната топка"

Кевин Де Бройне: Роберт Левандовски трябва да спечели "Златната топка"

Хората винаги ще поставят по-високи стандарти, коментира футболистът