Най-голямата верига хипермаркети у нас "Кауфланд България" от утре ще има нов председател на Управителния съвет (УС), потвърдиха от фирмата в официално съобщение.

Това е Иван Чернев, който от дълги годин работи за групата на Kaufland и досега е бил ръководител на подразделението на компанията в Словакия.

"Под ръководството на Иван Чернев "Кауфланд България" ще продължи да развива своята дейност у нас. С дългосрочната цел да продължи лидерството си в сектора компанията навлиза в активна фаза на модернизация в полза на крайния клиент", посочват от веригата.

Както Money.bg съобщи вчера, Чернев ще застане на мястото на досегашния председател на УС Димитър Спасов, който ръковоти компанията от стъпването на Kaufland Group у нас през 2006 година.

Шефът на "Кауфланд България" Димитър Спасов напуска компанията след 12 години управление

Шефът на "Кауфланд България" напуска компанията след 12 години управление

Кой застава на неговото място?

"Компанията благодари за изключителните му отдаденост и принос в израстването и затвърждаването на "Кауфланд" като категоричния лидер в модерната търговия в България. Димитър Спасов и занапред ще подпомага дейността на "Кауфланд", се казва още в съобщението.

Веригата оперира на българския пазар от 12 години, като към момента има 58 търговски обекта в 33 града.