Защитникът на ХИК Юка Райтала има възражения за отстраняването си от игра във вчерашния двубой срещу Лудогорец в Лига Европа. Разградчани спечелиха с 2:0 и събраха седем точки, с които се намират на второ място в групата. Райтала получи първия си жълт картон в 55-ата минута, а в 93-ата му бе показан още един от естонския съдия Кристо Тохвер, което означаваше, че трябва да напусне терена.

"Загубихме от по-добър отбор. Имахме няколко сюжета в мача, които би трябвало да успеем да завършим на ниво Европа, а именно да отбележим голове. Тогава играта можеше да изглежда съвсем различно", каза той, цитиран от един от най-популярните вестници в северната страна "Юле".

"Мачът беше трети за нас за осем дни и когато вземете предвид пътуването, това със сигурност имаше малко влияние. Във всеки мач излизаме да се наслаждаваме на футбола. И може би забавлението свърши, а умората започна да тежи накрая - поне при някои от момчетата. Все пак не бяхме напълно свежи от самото начало. Видяхме много грешки при подаванията и нямаше достатъчно движение за да подпомогнем на играча с топката, който търси опции да продължи", сподели Райтала.

"Не обичам да критикувам съдията след мача, но сега трябва да кажа като честен човек, че смятам и двата жълти картона за доста съмнителни. Съдията твърди, че и в двата случая има фаулове, които са му подсказани от стаичката за ВАР. Аз лично не го вярвам, защото ситуациите бяха абсурдно лесни - особено първата", коментира още бранителят.

Лудогорец - ХИК 2:0 в мач от Лига Европа

Лудогорец подпечата визата си за европейска пролет! "Орлите" накълваха ХИК в Разград

Вижте подробности