Юрген Матей не върна топката от тъч на Септември и дни наред във футбола ни това беше тема №1. Какъв ли не го изкараха нидерландеца. Обидите към него започнаха от директора на септемврийци Кристиян Добрев, а след мача с Локомотив (Пловдив) капитанът на "смърфовете" Димитър Илиев заяви, че имало Господ и на Матей му се върнало с пропуск от дузпа. Включи се и капитанът на Септември Асен Георгиев, който заговори за карма. Оказа се, че той е голям фен на Левски и подкрепя "сините" от трибуните с екип и шал на отбора. Няма лошо, поне стана ясно защо толкова много скача на ЦСКА и Матей.

Радетелите за феърплей във футбола ни станаха повече от родолюбците на 3 март във "Фейсбук". Какво ли не се изписа и изговори за "червените" и централният им защитник. Но защо тези бранители на честната игра сега мълчат? Защо не коментират случилото се в 85-ата минута на двубоя Лудогорец - Пирин, спечелен от благоевградчани с 1:0?! Защо никой не обелва дума за разградския "феърплей"?

Вратарят на Пирин Максим Ковальов беше пред дъгата на наказателното си поле, паднал на тревата. Превиваше се от болка. Топката попадна в Спас Делев по десния фланг на атаката на "орлите". Никой от Лудогорец не пожела да изкара топката в тъч. Нещо повече - Спас вече набираше скорост с нея и сигурно виждаше как отборът му изравнява на... празна врата. По правилата, съдията спря играта. За да настъпи див гняв у Делев, Тодор Неделев и компания, които се развикаха и започнаха да беснеят, махайки с ръце. Не му прави чест най-вече на Неделев, който претърпя ужасен инцидент и може би трябва да мисли повече за здравето на колегите си на терена. Тогава цяла България беше с него и се молеше за него.

Дали някой капитан от efbet Лига ще коментира тази ситуация и след още някоя загуба или равен, ще каже как има карма и се е върнало на Лудогорец? Силно се съмнявам! Сега всички са заровили глави като щрауси в пясъка. Защото погазването на феърплея не е от ЦСКА, явно трън в очите на останалите.

Чест прави на Пирин, че е от отборите с достойнство. Футболът не е пари и благоевградчани го доказаха. Изиграха мъжки мач в Разград и с победата си впечатлиха цяла България. Този отбор трябва да бъде спасен. Той има място в елита. Надяваме се, че и вратарят на "орлетата" и добре. За него не помислиха нито Спас, нито Делев, нито Неделев. Жалко!

Вижте въпросната ситуация във видеото.