Селекционерът на Полша Адам Навалка повика футболистите на Лудогорец Яцек Горалски и Якуб Шверчок. Дефанзивният халф и централният нападател попаднаха сред 22-мата му избраници за контролите с Нигерия и Южна Корея.

Двубоят срещу африканците е във Вроцлав на 23 март. Интересното е, че част от състава на Нигерия е централният защитник на Локо Пд Стивън Езе. Той, както и Горалски и Швиерчок може да попаднат в селекциите за световното първенство в Русия през лятото. Проверката на поляците срещу Южна Корея е на 27 март в Хожув.

"Извиках играчи, които се състезават в чужбина. Тепърва ще обявя списъка си с футболисти от местното първенство. Тези контроли са отлична възможност за мен да подобря организацията в играта ни, както и да видя кой футболист как ще се справи в различни ситуации. Ще продължа да следя доста играчи, конкуренцията за място в състава за световното е голяма", каза Навалка.

Яцек Горалски бе привлечен от Лудогорец през миналото лято и до момента има 15 мача в Първа лига, в които не е отбелязал гол. Шверчок пристигна през зимата, като до момента е бил на терена в 3 шампионатни двубоя.

Лудогорец чака осакатен Черно море

Лудогорец чака осакатен Черно море

Срещата е днес от 17,30 часа