Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде интервю пред БНТ. Ето какво каза специалистът:

"В момента уча психология, футболна теория в Литовския университет. Определям себе си като ученик на играта. Това е единственият начин да се доказваш. футболът се развива постоянно и ти трябва да си в крак с промените. Невъзможно е, докато не го направиш. Това изречение по най-добрия начин олицетворява моята кариера. В Лудогорец съм, защото съм показал желание да се развивам като треньор. Важното е колко си готов да работиш и да жертваш", споделя Дамбраускас.

Светослав Дяков ще пропусне дербито с ЦСКА

Светослав Дяков ще пропусне дербито с ЦСКА

Халфът получи контузия при загубата от Локомотив (Пловдив)

"Не бива да си слагаш граници при четенето на книги. Всяка книга те обогатява. Ако не четеш книги, ще живееш само един живот, а ако го правиш, ще живееш много животи. Чета от 4-5-годишен. Това не е хоби, а е начин на живот. Чета не само футболни книги, чета психология, класики, художествена литература. Там може да откриеш много светове и това да те развие като личност.

Същото е и в треньорството. Един треньор трябва да чете много. Защото всеки ден се изправяш срещу над 20 млади хора и трябва да им говориш. Ако спра да чета, ще изчерпам нещата, които мога да им кажа. Това ще лимитира възможностите ми и в един момент просто няма да има какво да им кажа", добавя литовецът.

Валдас Дамбраускас избира между Стефан Баджи и Алекс Сантана за битката с ЦСКА

Дамбраускас избира между Баджи и Сантана за битката с ЦСКА

Не е изключено на пейката в събота да седне и вратарят Ренан

За това как мотивира играчите си, той разкрива:

"Викането е част от армейската подготовка. Сякаш един генерал дава заповеди на своите войници и те трябва да ги изпълнят. Този подход не ми харесва. Най-добрите треньори са мотиваторите и комуникаторите. Аз по-скоро се уча от американските треньори, там най-важна е комуникацията. Там създаваш връзки между себе си и играчите, футболистите са най-важното нещо в един отбор. Те правят треньора добър, за да те следват. Сегашното поколение не обича да му викаш и да му нареждаш. То чака от теб да комуникираш с тях като с хора", завършва Валдас.

Лудогорец слага звезда на своята емблема

Лудогорец слага звезда на своята емблема

Това се случва при десета шампионска титла за "орлите"