Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас заяви, че ще трябва да се направят значителни промени в доста компоненти от играта, за да може неговия тим да излезе с позитивен резултат срещу Малмьо.

"Промените в състава не смятам, че е редно да ги казвам, защото аз самият не ги знам. Ще ги разберете утре, когато потвърдим състава преди мача. Да, задачата е изключително трудна, знаем, че трябва да изкачим стръмна планина. Ние сме конкурентен отбор. Наясно сме, че изиграхме един лош мач . Хубавото е, че мачът ще е абсолютно различен, защото ще сме пред нашите фенове и с позната атмосфера. Уроците, които си взехме от първия мач ще ни помогнат. Сега резултатът е 0:2, в момента, в който стане 1:2 става трудно за противника. Напълно отворени сме, ще атакуваме и очакваме доста интересен мач.

Ще има промени. Кирил Десподов има възможност да играе утре. Нека да погледнем сериозно на нещата. Трябва да направим промени в стартовите 11, в тактиката, в самия подход. Научихме сериозен урок в предишния мач. Работим здраво, за да подобрим тези неща. Позитивно сме настроени всички. Знаем за голямата и трудна задача, която имаме. Надяваме се да имаме допълнителния играч от феновете. Ако Малмьо са по-добри нека да го докажат на терена. Предишните години Лудогорец е показвал, че може да се връща в мачовете. Мога да дам за пример мача с Апоел Бер-Шева, когато не успя да продължи заради гол на чужд терен.

Да стигнеш до плейофа в ШЛ и да не успееш да направиш последната стъпка би причинило разочарование. И феновете, и мениджмънта имат голямо очакване и най-вече след мачовете срещу Олимпиакос. Аз не усещам напрежение. Наслаждаваме се на мачовете. За мен и за играчите е изключително голям момент, който трябва да усетим. Опитът, който имат играчите, помага за тези мачове. Отборът е в период на трансформация. Аз съм максималист и до последната минута ще се борим ние като отбор, за да постигнем нашата цел. Няма да се задоволим със среброто и винаги целим златото.

Високата преса на Малмьо бе впечатляваща, но ние не знаем дали техния сценарий ще бъде същия. В днешно време 11-те на терена не е достатъчно само с тях работата да бъде свършена. Използват се много тактически прийоми, като контрапресата, която бе приложена от Малмьо в мача с нас и тези с Рейнджърс. Като цяло няма как да скрием, че нещата в първия мач не се получиха. Аз мога да поема отговорност. Трябва да си признаем, че това бе урок за нас. След анализа, който направихме, ние започнахме първите 10 минути по добър начин, но не успяхме да направим тази прогресия с течение на мача. Всичко за нас не проработи по начина, по който искахме, а при тях нещата бяха обратно. Това е моя отговорност. Утре ще видите едно различно лице.

Ние не сме се приемали за отбор, който е подценен срещу Олимпиакос. Смятам, че го показахме. Този мач срещу Малмьо го загубихме и днес започваме от нулата. Нямаме нищо. При тях е точно обратното. Те държат реалния шанс в ръцете си. Ние нямаме нищо за губене. Трябва да излезем на терена, да се погледнем и да кажем, че няма какво да губим. Малмьо имат за губене. Говорихме за неудобство и това трябва да го създадем по време на мача. Трябва да играем без страх и да допринесем за една магическа и невероятна вечер", каза Дамбраускас.

Кирил Десподов: Трябва да накараме Малмьо да се чувства некомфортно на нашия стадион

Кирил Десподов: Трябва да накараме Малмьо да се чувства некомфортно на нашия стадион

Лудогорец е доказвал, че може да вкарва повече голове, споделя футболистът