Новото попълнение на Лудогорец Талеб Тауата говори пред медиите в Израел за впечатленията си след трансфера при "орлите". Крайният бранител сравни условията в Разград с тези в Айнтрахт (Франкфурт), откъде бе привлечен. 

"Лудогорец е голям отбор и играе непрестанно в европейските клубни турнири. В последните осем години отборът е шампион, а всички ми показаха респект и топло посрещане. Шефовете на клуба показаха, че наистина ме искат, а това е нещо много важно за един футболист. Определено лигата в България е 2-3 нива под  Бундеслигата, но условията за игра в Разград - стадион, база и всичко отговарят напълно на тези в Германия и на Айнтрахт (Франкфурт). 

Истина е, че водих преговори с Макаби (Хайфа) през цялото лято. Това е скъп клуб в моя живот. Не стигнахме докрай с преговорите, но моята амбиция бе да продължа да играя в чужбина. Напълно нормално е, че напуснах лагера на националния отбор на Израел, след като не бях тренирал добре известно време. Селекционерът ми каза, че не съм готов и не може да разчита на мен.

Много съм изненадан от отношението в България и Лудогорец. По принцип не съм човек, който обича често да сменя обстановката. На 27 години съм, а това е третият ми тим в кариерата. 

Концентриран съм да подобря физическото си ниво и да започна да играя футбол всяка събота", заяви Тауата.

Георги Василев: Лудогорец победи Левски с повече класа

Георги Василев: Лудогорец победи Левски с повече класа

"Хубчев прави невъзможни неща на "Герена", ЦСКА страда от някаква необяснима болест"