Напусналият Лудогорец Светослав Дяков анализира представянето си за тима през последните години. Опитният играч обяви пред "Дарик", че е оставил следа при шампионите.

"Доволен съм от това, което съм постигнал. Радвам се, че си тръгвам през парадния изход. Оставил съм следа в Лудогорец. Наистина отидох със "Ситроен", но материалните неща са най-малкото, което ми даде Лудогорец. Децата ми се родиха там, израснаха там. Ще запомня уникалните мачове, емоциите. Не може да се опише. Това е най-великото нещо. Веднага казвам един миг. Мачът със Стяуа. И като залог на двубоя и като развитие. Мога да кажа, че и съдбата там ни намигна.

Много добре си спомням преди началото на мача ни пуснаха мотивацианно видео с моменти от мачове и изведнъж се появи съпругата ми в него, както и жените на другите играчи. Като излязох на терена за загрявката си мислих, че ако разперя ръце, ще полетя. Наистина бяхме много мотивирани. На загрявката излязохме с насълзени очи. Пирин е отборът на сърцето ми, но ако съм честен в в момента в сърцето ми има два отбора. Лудогорец ми даде шанса да се докосна до истинските мачове, големите в Европа", сподели Дяков.

"Още една година със сигурност ще играя. Чувствам се добре здравословно, но е важно да усетиш момента, в който да спреш.

Светослав Дяков: Връщам се в Пирин, вече съм си вкъщи!

Светослав Дяков: Връщам се в Пирин, вече съм си вкъщи!

"Чувството да съм на стадион "Христо Ботев" е страхотно"

Винаги съм мечтал да си завърша кариерата в Пирин. Имаше момент, в който не знаех дали ще стане така. Това е най-логичното нещо - да приключа там, където всичко започна.

Седнахме с директорите на Лудогорец и коментирахме нещата. Според мен това беше най-правилното решение. Знаех, че и да остана минутите ми ще са лимитирани. Не исках да става така. Много е трудно да напуснеш такъв клуб, но това е правилното решение. Никога не е изключено завръщане в Разград. Нека оставим вратичка. Със сигурност ще остана да работя във футбола, много го обичам", каза още 36-годишният футболист.

"Винаги съм си мислил, че този отбор ще има проблеми, когато трима-четирима футболисти ще напуснат клуба. Трябва да има лидери, но не само на думи. Предстои труден период. Смятам, че ще липсва тяхната харизма в съблекалнята. Време е нови момчета да поемат лидерските функции в отбора. Да покажат и на терена, и извън него как става", добави Дяков.

"Аз все още не съм подписал договор с Пирин, но се надявам да постигнем хубави неща. Повече хора да заобичат отбора и всеки тим, който идва там да има респект", завърши бившият национал.