Освен с победа в повторния си дебют - наставникът на Лудогорец - Стойчо Стоев записа и бележит рекорд. Специалистът стана треньорът с най-много победи срещу Левски насред неговия футболен храм стадион "Георги Аспарухов" - 4.

До този момент той делеше лидерската позиция с емблематичния Миодраг Йешич, като и двамата бяха с по 3 триумфа. Ситуацията след днешния следобед обаче се промени.

Стойчо Стоев: Левски показа сериозен отпор, вдигнали са нивото

Стоев: Левски показа сериозен отпор, вдигнали са нивото

"Можеше да направим така, че да се чувстваме и по-уверени на терена, но сме доволни"

Две от победите на Стойчо Стоев на "синия" стадион са именно с Лудогорец. Те бяха през сезон 2013/14. Първо "орлите" биха с 2:0 без напрежение, макар треньорът на Левски - Славиша Йоканович, преди мача да поиска от играчите си да прегризат гръкляните на съперниците.

Следващият двубой между двата тима беше в плейофната фаза, в края на сезона и без значение за крайното класиране. Тогава Лудогорец победи с 3:2. Преди да стигне до двата успеха с Лудогорец, Стойчо Стоев победи Левски на "Герена" и с Миньор (Пк). Това стана на 25 март 2012 година. "Чуковете" биха с 1:0 с гол на Милен Василев. След поражението Левски се раздели с тогавашния си треньор - Николай Костов.

Ангел Петричев: Левски имаха повече публика днес, отколкото в мача с ЦСКА, това е показателно

Петричев: Левски имаше повече публика днес, отколкото в мача с ЦСКА, това е показателно

"Поздравления за публиката на Левски"

Трябва да добавим и това, че Стойчо Стоев има и едно равенство на "Герена", което си беше равносилно на победа. През пролетта на 2013-а той стигна до 0:0 с Монтана - тим, който по онова време беше безнадеждно закъсал на последното място в класирането.