Преди важния мач с ЦСКА старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че залогът на срещата е много висок и това ще окаже влияние върху протичането на двубоя. 

"Неминуемо мачът с ЦСКА е решителен, мач за шампионската титла, играем срещу конкурента, мач за 3 точки, няма как да не бъде решителен. И за двата отбора. Изключително важен мач", каза Стойчо Стоев на пресконференция в Разград.

"И самите футболисти оценяват важността на двубоя, този мач може да реши шампионската титла. Мотивацията е на пределно ниво, не се съмнявам в това.

В момента не мога да конкретизирам кой ще е най-важният фактор за решаването на този мач. Двата тима си преследват целта. Ясно ми е, че ЦСКА ще имат огромната подкрепа на феновете си, ние сме свикнали да играем в такава обстановка, публиката ще е импулс за тях. По какъвто и начин да подходи ЦСКА, по-важен ще бъде нашият подход и да неутрализираме техните силни страни, които знаем добре. И да използваме потенциала си.

На преден план е мачът с ЦСКА, а не би трябвало да гледаме какво се е случило преди. Всеки човек се опитва да коригира нещата, които не са се получили в предишни срещи. Това е мач, в който не можем да говорим какво лице ще покажем, по-важно е какъв ще е крайният резултат", добави Стоев.

"Преди мача не мога да кажа, дали равенството ще е приемливо, това е въпрос за след мача. Но не отиваме с такава нагласа за двубоя. Отиваме с мисълта да победим. Нямам проблеми със състава, в това отношение няма проблем, футболистите са здрави", завърши треньорът на българския шампион. 

ЦСКА и Лудогорец на финалната права

ЦСКА и Лудогорец на финалната права

Ето какво очаква "червени" и "зелени" след дербито помежду им