Временно изпълняващият длъжността старши-треньор на Лудогорец Станислав Генчев съвсем скоро може да добие права да оглави за постоянно шампионите. Той е приет за  курсист за получаване на УЕФА Про лиценз за треньор, това показва справка в сайта на българската треньорска школа по футбол.

39-годишният бивш футболист за втори път поведе "орлите", след като тимът се раздели с Павел Върба. Младият специалист бе наставник на Лудогорец и в периода август - декември 2019 година.

В допълнение към това Тодор Живондов, който е треньор на втория отбор на Лудогорец, който се състезава във Втора лига, също е сред кандидатите за получаване на УЕФА Про лиценз.

Впечатление правят и други известни имена, сред които Александър Тунчев, Ангел Стойков, Владимир Манчев, Мартин Кушев, Сашо Ангелов, Христо Арангелов, Юри Васев и други.     

Междувременно от Лудогорец съобщиха, че Яков Папарков е новото лице в щаба на Станислав Генчев. Той ще бъде асистент на младия треньор, след като бе дългогодишен директор на Детско-юношеската школа на шампионите.

След оставката си по лични причини той стана скаут на първия тим. Като такъв Папарков отлично познава качествата на новопривлечените играчи и обстановката в клуба.

Яков Папарков има и успешна кариера като старши-треньор. Той води Пирин (Гоце Делчев) през сезон 2011/2012 и успя да го вкара от в "А" група, където изненадващо напусна след успешния старт в първенството.

Густаво Бусато и Елвис Ману попаднаха в "Отбора на кръга"

Густаво Бусато и Елвис Ману попаднаха в "Отбора на кръга"

Двамата оставиха отлични впечатления с изявите си вчера