Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев смята, че тимът не се представя толкова слабо от началото на сезона, на фона на футболистите, с които разполага. Специалистът говори преди утрешната среща с Цървена звезда от груповата фаза на Лига Европа.

"Проблемите са свързани с контузиите на доста футболисти - Недялков, Жосуе Са, Сисиньо. Това са все футболисти от защитата. Каули и Марин не са картотекирани, така че проблемите са сериозни и прибягнахме до услугите на момчета от втория отбор. Неприятно е за всеки един треньор да има отсъствие на важни фигури. Дошли сме да играем добър футбол. Имаме нужните качества и можем дори да си тръгнем с победата от тук.

Дошли сме за три точки. Ако вземем само точка, приключваме участието си в Европа. Знаете, че нашият отбор настъпиха доста промени. Никога Лудогорец не е имал толкова млад състав. Не е толкова слабо представянето ни. Само две загуби имаме в България, играхме и за влизане в групите на Шампионска лига. Не можем да кажем, че е слабо представянето на фона на футболистите, с които разполагаме.

Не можем да кажем какво е в главите на нашите противниците. Звезда има повече точки от нас. Нормално е да са фаворити, но ние не излизаме като аутсайдери и това ще се покаже на терена. Долу-горе и аз съм на 95% наясно със стартовия състав. Изборът ни е съкратен откъм футболисти заради контузените. Почти напълно избистрен състав.

Терзиев: В Европа тази година нещата не се получават така, както ни се иска

Терзиев: В Европа тази година нещата не се получават така, както ни се иска

"Надявам се срещу Цървена звезда да покажем едно добро лице"

Преди малко казах ,че никога Лудогорец не е имал толкова млад състав. В процес на изграждане сме на стил на игра. Цървена звезда има доста по-опитен състав, но това не им дава предимство.

Предпочитам да играем под голямо напрежение срещу силни съперници. Футболистите запазват концентрация през цялото време. Много е трудно да се запази една и съща мотивация във футболистите, когато имаме мач в Европа и след няколко дни трябва да играем срещу тим от долната половина на таблицата в българското първенство. Когато играем през три дни срещу силни отбори, много наблягаме на тактиката, защото футболистите са изключително концентрирани.

Очаквам да реагират на поражението като професионалисти след загубата от ЦСКА 1948. Няма отбор, който да постига само победи. Очаквам положителна реакция от Лудогорец.

Никой не можеше преди два месеца да каже, че ще имаме толкова много контузени. И Каули, и Марин са изключително класни. Принудени сме да се оправяме без тях. Трудно е в момента да прогнозираме, защото имаме противник срещу нас, който се е подготвил да ни изненада. Трудно може да се прогнозира каква ще е играта - кой ще държи повече топката ще го видим утре.

Трябва да има доста различни неща, въпреки че вкарахме два гола в Брага, искам отново да вкараме два или повече голове. От играта в защита имаме доста претенции и направихме разбори. Важно е в утрешния мач да не дадем възможност на Звезда да отбележи гол.

Трудно може нещо да се направи за кратък период. Последните две седмици имахме доста национални състезатели. Ще си запазим нашия начин за игра. Рискът ще бъде премерен, ще се опитаме да играем добър футбол, да атакуваме. Само победа ни оставя в играта и ще я преследваме", каза Генчев.

Деян Станкович: Лудогорец не бива да бъде подценяван

Деян Станкович: Лудогорец не бива да бъде подценяван

"Съперникът ни практикува офанзивен футбол"