Новият треньор на Лудогорец Станислав Генчев говори на традиционната пресконференция преди реванша в Лига Европа срещу Марибор. Първата среща в Разград завърши 0:0, а крайният победител се класира за груповата фаза на турнира. 

"Ситуацията е доста изненадваща, нещата се развиха бързо. Треньорската смяна е нож с две остриета. Надявам се в случая резултатът да е позитивен и футболистите да са готови да дадат най-доброто от себе си в този важен мач. Ситуацията между Марселиньо и предишния треньор беше изчистена.

Не очаквайте точно сега да ви кажем какъв ще е подходът ни. Футболистите ще разберат какво ще правим в съблекалнята. Марибор играе като домакин, имат богат опит в европейските турнири, готови сме за всякакъв вариант - дали ще играят офанзивно, или по-дефанзивно.

Направили сме стратегия и план за мача. Дано това, което сме приготвили за утре, ни донесе успех. Притеснения нямам.  Работата, която трябваше да свършим за тия 2-3 дни беше доста. Нямахме време за притеснение, аз съм доста спокоен всъщност. Увереност ми дава и настройката на футболистите.

В първия мач Марибор наистина игра доста защитно, но те бяха с човек по-малко, утре ще играят сигурно по-офанзивно, но както и да играят, ние имаме вариант за противодействие. За два дни промяна трудно може да се усети, дори да има такава. Футболистите усещат какъв е моментът и се надявам утре да направят най-доброто на терена.

Един футболист или може да бие дузпи, или не", заяви Генчев.

Станислав Генчев: Спокоен съм, Лудогорец обича такива мачове

Станислав Генчев: Спокоен съм, Лудогорец обича такива мачове

"Заминаваме с добро настроение"