Полузащитниците на Лудогорец Тодор Неделев и Доминик Янков ще бъдат готови за игра най-рано за първия кръг от втората фаза на първенството, съобщиха от клуба.

Двамата лекуват контузии, като по-близо до завръщането на терена е Тодор Неделев. Той имаше проблем в прасеца, който получи по време на мача със Спартак (Варна) за Купата на България в началото на април. Тогава лекарите казаха, че лечението и възстановяването ще отнемат между три и четири седмици. В последните два мача старши треньорът Ивайло Петев го включва в групата, но е ясно, че той няма да бъде използван.

Лудогорец не дава звездата си на белгийци

Лудогорец не дава звездата си на белгийци

Искат Тиаго

Сега предстои мач на новооткрития стадион Христо Ботев в Пловдив срещу първия клуб в кариерата на Неделев - Ботев (Пловдив). Състоянието му се оптимизира, но през уикенда техничарят няма да започне като титуляр. Възможно е да се появи през второто полувреме, като максималното игрово време ще бъде 30 минути. Със сигурност в мача на 13-и май, в който Лудогорец ще бъде домакин, Неделев ще може да играе на 100 процента.

22-годишният Доминик Янков получи разтежение на мача с Черно море, което отшумява, но по-бавно от обичайното. Той се появи в игра за втория отбор на шампионите 17-и април срещу Янтра (Габрово), вкара първия гол за своя тим, но минути по-късно напусна. След това рехабилитацията му продължи и очакванията са да бъде на линия за 13-и май.

Все още обаче продължава рехабилитацията на защитника Антон Недялков. Той има проблем на петата, заради който на 31-и март претърпя операция при професор д-р Ешпрегейра Мендеш в Порто. Процедурата по отстраняване на меки тъкани около петата бе наложителна поради хронично възпаление. Очакванията бяха той да остане извън терена около четири седмици, но Недялков все още е с шина на крака.