Спортният директор на Лудогорец, Георги Караманджуков, говори пред колегите от "Диема" за треньорската смяна начело на "орлите". Той обясни причините зад раздялата с Анте Шимунджа и добави, че разговорите с Ивайло Петев са преминали лесно.

"Ние сме имали намерение за смяна на г-н Шимунджа. Естествено, при нещата, които се случиха последните седмици - контузиите, резултатите и най-вече играта на отбора, нямаше как да не вземем мерки. Първо, искам да кажа, че не е само г-н Шимунжда виновен за слабото представяне. Вина носим и ние като ръководство, футболисти и всички. Знаете, че в такава ситуация, когато няма как да смениш целия отбор и се натрупа така напрежение от липса на резултати, най-нормално треньорът е човекът, който да поеме отговорност, все пак и той призна, че поема цялата отговорност, че представянето не отговаря на условията и всичко което е осигурено от собствениците на клуба и не отива на името на Лудогорец.

Кмета не изневерява на своя стил

Кмета не изневерява на своя стил

Ивайло Петев винаги поема отборите си в средата на сезона

Ние винаги сме заставали зад всички треньори. Фактът, че Ивайло Петев все още няма формиран щаб говори, че тази смяна не е предвиждана и замислена от дълго време. Ивайло Петев е бил от самото начало, както отбора тръгва от Б Група първата година, цели три сезона той е поставил основите и той винаги е бил част от Лудогорец. С господин Петричев сме от 12 години в клуба и аз никога не съм губил връзка с нито един от треньорите, минали през Лудогорец. Дори когато беше треньор на Босна и на Загреб ние сме го питали за футболисти, консултирали сме се и не само с него.

Всички треньори, минали през Лудогорец, са част от историята ни. Всеки един от тях е дал своя дан за всичките успехи на Лудогорец. Все още господин Петев няма щаб, тази смяна не е била планирана. Аз като спортен директор и хората около мен предложихме три кандидатури към собствениците и всички бяха на български треньори. Не мисля, че е колегиално да споменавам техните имена. Бях сигурен, че всеки от тях ще се справи със задачите. Важно беше кой най-добре познава най-малкия детайл, защото много пъти съм казал, че Лудогорец не е само футболен клуб, а е и бизнес проект на братя Домусчиеви. Като поставихме всички плюсове и минуси надделя Ивайло Петев да води отбора. Все пак и други треньори получиха втори шанс. Мисля, че Ивайло е в една отлична възраст за старши треньор, натрупа опит и работи с много сериозни клубове и футболисти като имена и характери. Надявам се да се справи с всички цели и задачи. Аз искам да му благодаря, защото все пак той поема отбора в доста тежка ситуация.

Искам да благодаря на Анте, последните няколко треньора, които бяха на Лудогорец, на мен също ми се паднаха няколко тежки години, в които трябваше да бъде подменен този отбор, който написа историята. Записа всички тези успехи и знаменити мачове в Европа, повярвайте ми това не е никак лесно да намериш заместници на Дяков, Марселиньо, Моци, Вандерсон и други е много трудно. Задачата беше тежка. Мисля, че в момента това е най-младият отбор на Лудогорец в цялата му история. На тези хора им трябва време и опит в европейските мачове. Искам да благодаря на Ивайло, разбрахме се за пет минути. В Лудогорец не са само финансови въпроси, бюджетът е доста редуциран, съобразяваме се с финансовия феърплей. Не можем да си позволим да харчим повече, отколкото изкарваме. При нас всичко е на чисто, на светло, не дължим суми към нито един от нашите партньори. С Ивайло Петев се разбрахме за минути".

Лудогорец пусна в продажба билетите за мача с Черно море

Лудогорец пусна в продажба билетите за мача с Черно море

"Орлите" призовават феновете на Черно море, да се възползват от онлайн продажбата на билети