Наставникът на Лудогорец - Анте Шимунджа похвали футболистите си след днешната им победа с 1:0 над австрийския БВ (Линц).

"Доволен съм като за първи мач. Тренирахме доста през тези две седмици. Краката на футболистите бяха тежки, но тичането и манталитетът беше добър. Искаме такъв тип опонент, защото в Европа физическият аспект и скоростта са много високи. Подбрахме внимателно съперниците. Играхме с много млади състезатели, без голяма част от опитните. Беше ОК.

При тази умора, която се е натрупала, не е толкова лесно, имаше технически грешки, но съм доволен от тичането. Младите трябва да вдигнат нивото, ако искат да разчитаме на тях по-постоянно. Имат много върху какво да работят.

Кондиционно националите са в много добро състояние, пристигнаха вчера. От утре започват специална програма и в сряда ще ги видим в игра.

Търсим нови на определени позиции за по-добра конкуренция. Няма да купим някой, защото е модерно. Имаме цели за две-три позиции. Зависи от това какво се предлага на пазара и дали те искат да дойдат. Убеден съм, че ще намерим. Търсим опорен полузащитник и централен защитник. Знаем колко деликатна е тази зона. Трябват ми 20-22 играчи, с които да правим ротации", допълни Шимунджа.

Лудогорец победи Блау-Вайс (Линц) с 1:0 в контрола

Лудогорец стартира с труден успех контролите си на австрийска земя

Единственото попадение отбеляза Бърнард Текпетей