Големият герой на Лудогорец от плейофа за влизане в групите на Шампионска лига Козмин Моци ще е главно действащо лице на церемонията по извършване на първа копка на реконструкцията на стадион „Лудогорец Арена" в Разград. Това ще се случи още тази неделя преди мача с Берое, съобщи кметът на Разград Денчо Бояджиев.

Моци ще удари шампанското в единия от багерите, които ще работят по изграждането на новия Сектор Б. Именно тази трибуна ще носи името на Моци, както Кирил Домусчиев обяви след мача със Стяуа.

Румънецът ще получи и ключа на Разград - символ, който се връчва на хора с принос в развитието на столицата на Лудогорието.

Новият сектор ще бъде покрит, ще има 2355 места, под тях ще има съблекални и други технически помещения. Стойността на ремонта е 3 331 928,85 лв. без ДДС, обществената поръчка за извършването му спечели софийска фирма, която работи и по Тренировъчната база на шампионите.

Край спортното съоръжение ще се изградят допълнителни паркинги, каквито са изискванията на УЕФА.

Бояджиев каза още, че със собствениците на клуба вече се подготвя процедура по отдаване на концесия на стадиона, документите се очаква да са готови до края на годината.