Лудогорец тепърва започва да е активен на трансферния пазар. В събота "орлите" загубиха с 1:2 от германския втородивизионен Хановер в контрола, а дебют направи португалският централен защитник. Разградчани тепърва подготвят още няколко сделки - на централен защитник, бек и офанзивен халф. Защото е видно, че тимът има нужда от подсилване, това пролича и в първия спаринг в Туция.

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци разкри пред медиите в родината си защо не е привлякъл румънски играчи. Разградчани са държали под око няколко млади състезатели от северната ни съседка, но до сделка няма да се стигне.

Матиас Тисера потвърди входящ трансфер на Лудогорец

Матиас Тисера потвърди входящ трансфер на Лудогорец

Франко Русо вече е в лагера на "орлите"

"Румънските играчи са качествени, но наред с това са и много скъпи. Според мен някои от тях са надценени. Познавам повечето много добре - говоря за млади и добри футболисти. Но за Лудогорец е много трудно да плати 4-5 милиона евро за трансфер. Толкова ни искаха за 22-23 годишни футболисти", призна Моци пред румънски телевизии, които отразяват лагерите на тамошните отбори в Турция. Лудогорец в момента има лагер в Белек.

"Има румънски играчи, които харесвам, но ми е много трудно да привлека. И не само босът на ФКСБ Джиджи Бекали иска такива пари за играчите си. Става въпрос и за футболисти от Крайова, ЧФР Клуж и Фарул Констанца. Определено част от тях не струват такива пари. И Лудогорец няма как да извади подобни суми", посочи Моци пред gsp.ro.

Техническият директор на разградчани коментира и ситуацията с Дорин Ротариу. Сънародникът му е собственост на Лудогорец. От началото на 2022 година обаче е под наем в гръцкия Атромитос. В първия полусезон той участва в 12 шампионатни мача, в които не се разписа. През тази кампания обаче крилото подобри значително представянето си и вече има 3 гола в 16 срещи от първенството. "Ще решаваме през лятото какво ще правим с Дорин. Тогава той ще има договор за още една година с нас", каза Моци.