Бившият полузащитник на Левски Роман Прохазка говори преди гостуването на настоящия си тим Спартак (Търнава) на Лудогорец в първи мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. 

"Очаквах завръщането в България с нетърпение, имам много хубави спомени тук, преживях много и се върнах след години. За мен би били по-добре, ако играем в София, но също така познавам този стадион и някои от хората.

Лудогорец не е точно популярен отбор в България. Дойдоха сякаш от нищото и изведнъж започнаха да печелят трофеи и титли и продължават да ги печелят. Това е клуб, който собствениците поеха и превърнаха в европейски отбор, който редовно играе в групи.

Това е силен отбор, който може да плаща на отличи играчи и е способен да ги продаде. Те нарушиха хегемонията на софийските Левски и ЦСКА и в момента управляват България.

Разград е малък град и зрителският интерес не е голям. Вероятно атмосферата няма да бъде бурна, вероятно ще дойдат много хора, но няма да е нещо, от което да ни треперят коленете. Атмосферата тук се създава предимно от гостуващите фенове", каза Роман Прохазка.