Станислав Генчев ще има проблеми със сглобяването на състава си за последния мач от груповата фаза на Лига Европа. Голяма част от контузените футболисти в Лудогорец няма да могат да се възстановят за мача срещу Мидтиланд в четвъртък и се очаква Генчев да заложи на група, която се доближава максимално до тази, която имаше на разположение в мача срещу Локомотив (София), който бе спечелен с 4:2. В последните седмици в отбора се събраха доста футболисти с травми, а възстановяването на някои от тях продължи по-дълго от очакваното. Такава е ситуацията с Жозсуе Са и Алекс Сантана, които първоначално се очакваше да се върнат в игра по-рано. Тежките травми са на Бърнард Текпетей и Антон Недялков.

Съдията от Борусия - Байерн ще ръководи Лудогорец - Мидтиланд

Съдията от Борусия - Байерн ще ръководи Лудогорец - Мидтиланд

Вижте подробности

Извън състава срещу Локомотив (София) бе левия бранител Шакил Пинас, който почти сигурно няма да играе с датчаните. Това поставя Генчев в доста патова ситуация поради липсата на хора, които могат да играят като крайни бранители. Такива са Сисиньо и Жордан Икоко, но други няма, а срещу Локо София като ляв бек трябваше да играе Клод Гонзалвеш. В Европа няма как да бъде използван и Каули Оливейра, който навлиза в добра форма, но няма картотека за евротурнирите.

С контузия е и Ихинио Марин, който също няма права да играе в Лига Европа. Това означава, че почти сигурно групата на отбора ще бъде допълнена с момчета от втория отбор на Лудогорец, както бе и при гостуването на Цървена звезда в Белград.