Новият вратар на Лудогорец Пламен Илиев е на мнение, че благодарение на "орлите" и другите клубове в България търпят положително развитие.

"Започнах с новите ми съотборници преди няколко дни. Като адаптация всичко е нормално. Някои ги познавам, разговарям и с румънците. Бях приет добре и всичко е нормално. В Лудогорец на никой не може да се обещае титулярно място. Всеки, който идва тук, включително и аз, трябва да си спечели титулярното място. Никой не ми го е обещавал.

Пламен Илиев: Никой не ми е давал гаранции, че ще съм титуляр

Пламен Илиев: Никой не ми е давал гаранции, че ще съм титуляр

"Всеки, който идва, включително и аз трябва да си заслужи мястото"

С много добри впечатления съм от Тони Здравков. Изключително добър човек и много добър треньор, на когото ако се даде шанс ще постигне успехи. Лудогорец продължава да расте нагоре. Преди три години беше на едно ниво, сега е на още по-добро. Покрай клуба и другите отбори в България се развиват. Строят се бази, виждаме, че почти всички стадиони имат осветление.

Много е важно не само защитниците да са опитни, всички трябва да са такива, за да се играе по-лесно. Все пак не може всички да са на възраст и с опит, но е важно централният бранител да има такъв.

Изискванията за вратарите стават все по-големи, очакванията също, така че не е лесно. Към този момент един от най-добрите вратари е Давид де Хеа, както и Алисон, който прави впечатление. Не мога да кажа един, който е над-всички. Преди мой любимец беше Оливер Кан, но той отдавна вече не играе", коментира Пламен Илиев пред "Диема спорт".

Пламен Илиев: Лудогорец е тим, в който всеки български футболист би искал да играе

Пламен Илиев: Лудогорец е тим, в който всеки български футболист би искал да играе

"Ще помогна на отбора да стане шампион и да направи нов пробив в евротурнирите"