Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев, говори за предаването "Домът на футбола" по "Diema sport". Той коментира ключови неща в отбора на "орлите", а също така и евентуалната селекция на разградчани.

"За мен развоят на мача беше очакван, тъй като беше първи мач. Ние тръгваме по-трудно, но имаше и напрежение. Позитивен е резултатът, тъй като ни дава добра база за реванша. Трябва да сме наясно, че към този мач трябва да подходим концентрирани, ако искаме да продължим напред. Смятам, че резултатът е добър за турнирен мач, но не е така добър, за да отидем на разходка. Трябва да си направим корекциите, за да се представим по начин, който очакват нашите фенове. Надявам се и вторият мач да бъдем максимално концентрирани, тъй като всяка една победа в Европа носи самочувствие, допълнителна увереност на отбора. В момента сме в началото на пътя на тази еврокампания и е ясно, че качеството на отбора го има. Въпросът е да добием необходимата увереност и смятам, че имаме силите да вървим напред", започна директорът при "орлите".

"В края на месец август ще разберем дали треньорите и играчите са изпълнили целите от ръководството. Ситуацията беше необичайна и проявяваме пълно разбиране към всички, че в този сгъстен цикъл и тази липса на време за почивка... Имахме много национали, които не почиваха добре след тежък сезон. Имаше екстра натоварване покрай националните отбори. Тези момчета не са роботи и имат нужда да починат със семействата, да се видят с близките. Това време го нямаха, така че трябва да се оправяме в тази обстановка и не е лесно изобщо. Говорили сме с играчи и треньори - знаем какви са рисковете. Оптимист съм, че Шимунджа правилно е дозирал нещата, за да може отборът да е в добро състояние да бъде в добро състояние. Първият мач за Лудогорец винаги е много труден. Срещнахме корави черногорци, които се защитаваха грамотно и не беше лесно. От мач на мач и ситуация в ситуация отборът ще израства и се надявам точно, когато е необходимо тимът да бъде в добра форма, за да постигне целите си", продължи той.

Лудогорец винаги продължава след 2:0 в първия мач

Лудогорец винаги продължава след 2:0 в първия мач

Досега това се е случвало 4 пъти

"Не искам да се нагърбвам с прогнози, тъй като във футбола се случват неща, които не зависят включително от нас. Миналата година бяхме близо, на един гол от групите на ШЛ. За съжаление, един от ключовите ни играчи (Каули) получи контузия рано в мача и нещата се развиха негативно за нас. Възможно е да стане малко по-лесно тази година. Възможно е препятствията да бъдат трудни. Цедката за влизане в групи на ШЛ е доста по-голяма и смятам, че е по-трудно за български отбор да влезе в групите предвид всички промени, които се правиха през годините. Малко отбори имат право да мечтаят да влязат в груповата фаза. Това е обетована земя, където се опитваме да стигнем, но виждате, че всички отбори надграждат. Няма такива, които са "аматьори" и да ги преодоляваме с лекота".

"Това е един нормален процес сега при нас и вътрешно клубно си го знаем. През зимата взехме повече играчи с цел да може те през пролетта да се адаптират към нашия стил, българското първенство и Европа. Сега ситуацията е такава, че ако привлечем футболист, трябва да сме сигурни, че той ще надгради качеството при нас. Не е затворена селекцията при нас. Входящите трансфери зависят от изходящите такива. В момента интересът към наши играчи е огромен. Бих казал, че към определени състезатели е толкова голям, че някои ще бъде трудно да ги задържим. Този отбор се опитваме да го запазим, тъй като го градим от 2-3 години и започна да кристализира този, който искаме, но нашите колеги, които желаят да купуват играчи се оглеждат в нашите играчи. Ще запазим на 100% гръбнака на отбора и вече, ако привлечем някой, целта ще бъде да надградим класата на отбора. Ще вземем такъв, когато сме сигурни, че той ще повиши качеството ни, а не просто да търсим количество", акцентира Петричев.

"Ще запазя кой би напуснал, тъй като такива преговори са доста сложни и има различни аспекти. Нека нещо бъде сигурно, след което да говорим. Има много спекулации около нас. И през този трансферен прозорец прочетох доста имена на играчи, които са подписали с нас. Практиката показва, че повечето играчи се научават, когато ги обявим ние, но работят активно колегите. Мисля, че ще има новини в тази посока. Не бих искал да се наемам с категорични изказвания за конкуренция в България. Колегите работят в посока надграждане. Уверен съм, че ЦСКА ще ни бъде традиционен опонент. Виждаме еуфорията при Левски - там е излишно да говорим за качеството на треньора. Когато имаш Станимир Стоилов, нормално е да гониш високи цели. Те го афишираха, така че те също ще бъдат основен играч в битката. Бих искал да обърна внимание на отбора на Ботев Пловдив, тъй като виждам сериозни признаци, че в този отбор има последователност и смятам, че Ботев ще бъде "играч". ФК ЦСКА 1948 имат много добър треньор и сърцат собственик. Събраха сериозен екип от хора, правят мащабна селекция, така че допускам, че и те ще бъдат замесени по някакъв начин в битката. Очертава се интересно първенство, което е супер. Това е най-добре за феновете, за телевизията, да не говорим за нас като Лудогорец. Това не е клише, просто ние отдавна го осъзнахме, че когато в България играеш мачове на ниско ниво, няма как да е друго в Европа. Влизаме в първенството здраво и ще се борим за титлата. Програмата ни не е лесна и играем мачове през 3 дни. Ние сме свикнали на този ритъм и няма да се оплакваме. Ще бъдат "горещи" следващите два месеца за нас, надяваме се, че ще се представим добре и на двата фронта", завърши Ангел Петричев.