Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев анализира изминалата година в "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Ръководителят направи оценка на представянето на отбора за изминалата 2020 година, като сподели, че част от целите са били изпълнени, но предстои сериозна работа през зимната пауза и през пролетния дял от шампионата.

Петричев коментира и ситуацията с поста старши-треньор в Лудогорец и дали Станислав Генчев ще продължи да води шампионите.

"Това е може би годината, в която най-трудно бихме могли да направим анализ на представянето на отбора по ред обективни и субективни фактори. Част от целите постигнахме - станахме шампиони за девета поредна година, първи сме в края на полусезона. Но като цяло остана горчивината от представянето в европейските клубни турнири, тъй като знаете, че традиционно през годините Лудогорец се е представял добре и тази година не мога да кажа, че сме доволни от нашето представяне в груповата фаза. Очевидно имаме доста работа да свършим през зимната подготовка и пролетния полусезон, за да изглеждаме по по-различен начин следващата година и да не разочароваме нашите привърженици, защото Лудогорец е отбор, който не само играе, за да побеждава, но и в част от нашата стратегия е и красивата игра. Така че, това е нещо, което трябва да върнем".

Новият наставник на Лудогорец ще реши бъдещето на Светослав Ковачев

Новият наставник на Лудогорец ще реши бъдещето на Светослав Ковачев

Крилото направи силен сезон в Арда

"Тези шест точки не ни дават основание, тъй като те не толкова много. На фона на цялостната обстановка в света с коронавируса и всички неизвестности, които са пред нас, това, което ми дава оптимизъм, е че в ДНК-то на Лудогорец е закодирано винаги да се бори за шампионската титла. Тази цел винаги ще продължи да съществува пред нас. Като цяло ще влезем от по-добра изходна позиция за пролетния полусезон, но имаме прекалено много работа да свършим. За пореден път натъртвам, че не са важни само резултатите, не само победата, но и хубавата игра, която кара хората да седят пред телевизорите или да идват на стадиона. Аз лично си пожелавам нашите фенове да се завърнат на стадиона през пролетта, защото липсата им се усеща осезаемо и това нещо влияе върху тонуса на отбора. Надявам се отбор и публика да са заедно през пролетта".

"Те спекулациите не са спирали. Още, когато се разделихме с Павел Върба, казахме, че Станислав Генчев застава временно начело на Лудогорец, тъй като ние сме наясно, че сме в период, в който провеждаме доста тежка реформа, за която са необходими и непопулярни мерки. В определени аспекти смятаме, че е нужен и малко по-висш пилотаж. Генчев е наш кадър, който ние развиваме. Той има достатъчно познания във футбола. Предполагам, че в тази трудна обстановка, която е в Лудогорец, той ще натрупа достатъчно опит. В някакъв момент той ще бъде старши треньор на Лудогорец. На този етап ние все още търсим треньора, който да проведе тази реформа, която сме започнали отдавна. Смятам, че ще намерим подходящия човек. Това не е лесен избор, тъй като ние сме доста специфичен клуб. Смятам, че имаме достатъчно добра основа, върху която да стъпим и отбора да възвърне лицето, което е познато в Европа. При всички случаи търсим човека, който за довърши реформата в Лудогорец и, разбира се, ще продължим да разчитаме на развитието на Станислав Генчев", заяви Петричев.