Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев призна пред "Дарик", че е изненадан от реакциите в Румъния след трансфера на Юнес Хамза от Ботев (Пловдив) в тима от Разград. Нападателят бе желан и от Стяуа, но в крайна сметка предпочете офертата на "орлите". Босът заяви, че привличането на тунизиеца не е било с цел да надцакат бъдещия си съперник в Шампионската лига.

"Аз съм много щастлив, че успяхме да реализираме трансфера на Хамза, тъй като за мен той е много силен нападател, който ще помогне за постигането на целите ни. А до трансфера се стигна, след като и треньорският щаб,и собствениците, и ръководството постигнаха единомислие и отправихме оферта към Ботев. За наше щастие от Ботев приеха офертата ни, играчът също прие личните си условия, така че ние сме щастливи, че той ще носи екипа на Лудогорец", коментира Петричев.

"Много ясно искам да кажа, че в никакъв случай Стяуа не е била тема на нашия разговор, когато сме се концентрирали към Хамза. Даже, аз леко съм изненадан от реакциите по този трансфер в Румъния. Ние си знаем какви са нашите цели и какви футболисти търсим и е чиста случайност, че Стяуа е наш съперник в Шампионската лига. Не бих казал, че по някакъв начин сме се надцаквали със Стяуа. Даже, днес видях, че са се завъртели някакви цифри в медийното пространство и за трансферната сума, и за парите на Хамза. Гарантирам ви, че те нямат нищо общо с действителността. Никога, по никакъв повод, Лудогорец не е коментирал нито трансферните суми, нито заплатите на футболистите. Така че, това са дезинформации. Няма да коментирам сумите - само ще кажа, че са в рамките на разумното за българския стандарт".

"Меко казано, съм учуден от реакциите в Румъния, защото и ние сме преговаряли за футболисти и в крайна сметка се е случвало да не успеем да ги привлечем. На тези неща трябва да се гледа малко по-широко. На трансферния фронт също се води битка, така че е съвсем нормално - един ден печелиш, друг ден губиш. Колегите от Стяуа не би трябвало да имат претенции, нито към играча, нито към неговия агент. Те избират офертата, не само във финансово изражение, а и като перспектива за играча. След като и Хамза, и агентът му, са преценели, че Хамза ще има добро бъдеще в Лудогорец, аз не искам да влизам в полемики с колегите от Стяуа".

"Чиста случайност е, че трансферът на Хамза съвпада с предстоящите мачове на Лудогорец срещу Стяуа. Не сме търсили ефекта да надцакваме Стяуа или да водим психологически битки, ние имаме цели и ги следваме. Неведнъж футболните специалисти са коментирали, че имаме нужда от още един нападател. Ние играем на няколко фронта и с опциите, които имаме в нападение, не са достатъчни. Привличането на Хамза ни дава възможност да атакуваме по всички линии. Лудогорец не се отказва от нито един от турнирите и ще се борим по всички фронтове".

"Към Венци Христов винаги сме имали интерес. За съжаление не можем да намерим общ език с Берое. Знам ли, бъдещето ще покаже", завърши Петричев.