Именитият чешки треньор Павел Върба днес беше представен официално начело на Лудогорец. Той дойде в клуба със своите помощници - Зденек Бешка и Мартин Тихачек (треньор на вратарите).

Ето какво каза той пред медиите:

"Изненадан съм колко много хора дойдоха тук днес. За мен Лудогорец е голямо предизвикателство. Познавам голямата сила на отбора и затова съм тук. Надявам се, че няма да разочаровам ръководството и ще продължим да надграждаме това, което е през последните години. Знам, че целите на Лудогорец са възможно най-високите.

Това, което ме убеди да дойда, са именно огромните цели. Това, което отборът постига. В добавка ме убедиха последните 6 мача на отбора в Европа. Дайте ми време и сами ще видите какво се случва на терена.

Снимка 460431

Източник: LAP.bg

Идвам в отбор, който не се изгражда тепърва, от нулата. Видяхме каква висока класа има. Няма нужда да правя много промени. Знам, че всички очаквате мачовете срещу Интер. Това е изключително труден съперник, но имаме своите шансове.

Уважавам работата на треньорите преди мен. Не се страхувам. Радвам се и нямам търпение да работя. Основната ми цел е да продължа започнатото.

Всеки отбор търси играчи, гледа, опитва се да засили конкуренцията. Ние също го правим и с времето ще видите какво ще направим. Когато се каже някое име предварително, нещата свършват зле. Търсим един офанзивен и един дефанзивен играч. Имаме предвид и това, че на някои от момчетата им изтичат договорите през лятото и не е хубаво да се поставим в ситуация тогава да търсим играчи.

Снимка 460429

Източник: LAP.bg

Ако футболистът и клубът се разберат, не виждам причина Кешеру да не остане.

Няма причина да не вярвам, че ръководството ще осигури и остави играчите, които искам да са в отбора. Вярвам, че най-добрите играчи ще са в състава.

Приятно изненадан съм от офанзивните играчи на Лудогорец. Не трябва просто да привлечем някой, а той да ни помогне повече. Жалко е, че не можем да вземем Меси и Роналдо. Бих взел и двамата.

Снимка 460428

Източник: LAP.bg

1/99 не е много добра ставка за шансовете ни срещу Интер, но пробвайте да сложите 100 лева на подобен коефициент. Може и да ви излезе.

Опасността идва най-вече от софийските грандове. Те със сигурност ще се опитат да спрат Лудогорец. През 6-те месеца, през които нямахме контакт с ръководството на Лудогорец, си мислех, че нивото е по-ниско от чешкото първенство. Но сега твърдя, че първенствата са горе-долу на едно ниво.

Няма нужда да ми поставят цели, аз си ги знам. Ако не вземем купата, това ще е зле. Това все пак е Лудогорец, а не някой отбор с малки цели".

Петричев: В Лудогорец имаше месеци на усилена работа, за да стигнем до крайния резултат - треньор като Върба

Петричев: В Лудогорец имаше месеци на усилена работа, за да стигнем до крайния резултат - треньор като Върба

Вижте какво още каза той