Лудогорец даде пресконференция по повод началото на подготовката за новия сезон. Спортният директор на шампионите Георги Караманджуков обяви, че засега няма да има изходящи трансфери на полеви играчи, а се очаква само хърватският вратар Симон Слуга да напусне

"Станахме по много убедителен начин шампиони. Записахме успешна състезателна година. Ако бяхме равнопоставени с всички по брой мачове, щяхме да имаме категорично двуцифрена разлика в точките. Доказахме, че сме с най-добрите треньори и футболисти. Неслучайно имаме представители в националните отбори на Швейцария и Полша.

Бърнард Текпетей очаква повиквателна от Гана

Бърнард Текпетей очаква повиквателна от Гана

Той коментира, че когато получи покана, веднага ще се отзове

Един гол не ни достигна да бъдем първи в групата, показахме, че и в нашето първенство играят добри футболисти, това показва и интересът към нашите футболисти. На този етап няма да се разделяме с никого, освен с тези, за които сме преценили, че не допринасят за повишаване на конкуренцията.

В Лудогорец винаги казваме нещата, когато са 100%. Около 99% от това, което излиза в пресата не е вярно. Поради участието ни всяка година в УЕФА сме на тримесечен мониторинг. Нови играчи ще има, но ще привлечем само футболисти, за които сме убедени, че ще вдигнат нивото. Винаги е възможно да има изходящ трансфер, но ние сме доказали, че не се страхуваме.

Ще привлечем нови футболисти, трудно е да с ограничена група от 10-12 футболисти да се играе при този игрови цикъл. С Вия е имало преговори, той е играч с много сериозна визитка, но винаги съм казал, че държим на финансови параметри и рамки, от които не можем да избягаме. Че не се случи трансферът, е част от футбола", каза спортният директор на "орлите" Георги Караманджуков.

"Конкуренцията можем да си направим ние. Когато всичко е концентрирано в България, няма шанс. Просто Лудогорец е с класа над всички останали. Има логика в плейофите да са два мача, равнопоставеност, ние сме за по два плейофа, това е нормално. Ще бъде по-интересно и за феновете.

Вия финтира Лудогорец и избра да се завърне в Аржентина

Вия финтира Лудогорец и избра да се завърне в Аржентина

Феновете на новия му клуб не го искат

За Симон Слуга има интерес от клубове, до края на месеца трябва да има развръзка и той да бъде трансфериран в друг отбор. Към всички наши футболисти има интерес. Текпетей е футболист с безспорни качества, Лудогорец няма да го спира, ако има интерес. Лудогорец продава много скъпо, никой няма да напуска поне до края на лятото.