Матиас Тисера иска да напусне Лудогорец след края на сезона, заради статута си на твърда резерва при шампионите. Именно 27-годишният аржентинец обаче донесе победата с 1:0 над ФК ЦСКА 1948 в отложен мач от 8-ия кръг. С успеха в Бистрица в четвъртък разградчани увеличиха разликата на върха на класирането.

"Като говоря с всички в отбора, аз винаги съм готов да помогна, когато ми се гласува доверие. Един работи, друг идва да играе... Малко се ядосвам вътрешно, но това са правилата на играта и трябва да съм готов, когато старши треньорът ми позволи да вляза в игра", заяви след двубоя Тисера. Това бе осмият му двубой през сезона в Първа лига, като в нито един не е бил титуляр.

Аржентинецът е едва трети избор на треньора Георги Дерменджиев за върха на нападението, след Квадво Дуа и Руан Крус. Дуа бе привлечен от орлите в началото на настоящата кампания, като през есента лекуваше контузия. Той е бил на терена в 17 шампионатни мача, в които вкара 9 гола. Руан Крус пък игра в 25 срещи в Първа лига, в които бе точен 10 пъти. Той бе при орлите под наем от Сантос. През зимата обаче клубът откупи правата му. Което е ясен знак, че клубът ще разчита в дългосрочен план на 22-годишния бразилец.

Матиас Тисера: Малко се ядосвам вътрешно, че не играя толкова, но трябва да съм готов, когато треньорът прецени

Матиас Тисера: Малко се ядосвам вътрешно, че не играя толкова, но трябва да съм готов, когато треньорът прецени

Аржентинецът донесе успеха на "орлите" в Бистрица