В петък Лудогорец осъществи първия си трансфер, привличайки централния защитник Диниш Алмейда, а до часове ще уреди официално и друга сделка, твърди "Тема Спорт".

Разградчани успяха да се договорят с десния бек на Ривър Плейт - Алекс Виго. Бранителят е приел предоставените му условия и се е съгласил да парафира с разградчани до 31 декември 2025 година. Според аржентинските медии дори вече контрактът между двете страни е подписан и той ще влезе в сила, ако играчът премине успешно медицински прегледи.

Съни Дяков: В Лудогорец мирише на шампиони

Съни Дяков: В Лудогорец мирише на шампиони

"Tова е и моята цел"

Още в края на миналата седмица в южноамериканската страна оповестиха, че Ривър и Лудогорец са много близо до това да си стиснат ръцете за правата на 23-годишния играч, тъй като той не попада в плановете на наставника Мартин Демикелис (б.а. - бивш защитник на Байерн Мюнхен).

В началото на 2021 година грандът Ривър Плейт плаща 2.4 милиона долара на Колон за 50 процента от правата на Виго. Постепенно бранителят започва да се утвърждава в състава, което кара клубът да извади още 400 хиляди долара за нови 25 от дяловете, останали в Колон.

Лудогорец искаше Алекс още през лятото, но тогава до сделка не се стигна. През цялата 2022 година десният бек бе под наем в друг елитен аржентински тим - Индепендиенте, където играеше редовно. Той участва в 35 шампионатни двубоя, всичките като титуляр, в които отбеляза 1 гол. Затова и не искаше да напуска. Сега обаче ситуацията е съвсем различна - Виго държи да играе в Европа. Пазарлъците между Ривър Плейт са започнали от 2.5 милиона долара - аржентинският клуб е искал да си избие повече от разходите по трансфера. Но в крайна сметка везната се е застопорила на около 1.7 - 1.8 милиона долара за 50 процента от правата на играча.

Десподов: Много съм благодарен на ЦСКА, не реагирам на провокации

Десподов: Много съм благодарен на ЦСКА, не реагирам на провокации

"Когато играх за ЦСКА, си оставях сърцето и душата на терена"