Фактът, че Лудогорец притежава футболисти от висока класа носи всякакви бонуси на клуба. Един такъв солиден приход ще бъде осъществен от Якуб Пьотровски и участието му на европейските финали през това лято.

Универсалният футболист е титуляр в полския тим и с основен принос за класиране на финалите.

УЕФА ще плаща на клубовете малко над 9 000 евро на всеки играч, който е на Евро 2024. Периодът обхваща 10 дни преди първия мач на отбора до ден след последния двубой.

Виляреал проявява интерес към Якуб Пьотровски

Виляреал проявява интерес към Якуб Пьотровски

Вижте подробности

Полша е в най-тежката група "D" на форума заедно с Франция, Нидерландия и Австрия, като шансът за класиране в преките елиминации не е особено голям.

Първият мач на Полша е срещу Нидерландия на 16 юни, а това означава, че "орлите" ще получат компенсация минимум за 20 дни - от 6 юни до 26 юни, като на 25 юни е последният двубой с Франция. Това гарантира на разградчани поне 180 000 евро, пише "Мач Телеграф".

УЕФА започна да изплаща компенсации на клубовете от Евро 2008 в Швейцария/Австрия, където 180 клуба се възползваха от 43,5 милиона евро. През 2012-а година за Евро 2012 в Полша/Украйна 575 клуба се възползваха от сумата от 55 милиона евро. Наличната сума за клубно разпределение беше допълнително увеличена за Евро 2016 във Франция до 150 милиона евро.

Евроцентралата изпаща пари и за играч на мач за Лигата на нациите и в квалификациите за Европейското. Сумата е около 3600 евро.