Спортно-техническото ръководство на Лудогорец се е заело с амбициозната задача - да подмлади тима си. Разградчани искат да свалят средната възраст на отбора.

В момента "орлите" имат цели четирима състезатели над 30 години - Серджио Падт (32), Игор Пластун (32), Сисиньо (33) и Спас Делев (33). Георги Терзиев е на 30, а толкова през пролетта ще навършат Антон Недялков и Симон Слуга.

Украинци ще ръководят мача на Лудогорец с ХИК

Украинци ще ръководят мача на Лудогорец с ХИК

Евхен Арановски кара последната си година на терена

За сравнение в момента в ЦСКА над 30 е само вратарят Густаво Бусато. В Левски са двама - Николай Михайлов (34) и Ивeлин Попов (34), а Георги Миланов е на 30.

Подмладяването започна още с лятната селекция на Лудогорец, която включваше предимно млади и перспективни футболисти. Клубът се колебае дали да предложи нови договори на Сисиньо и Спас Делев, които са най-възрастните при "орлите". Контрактите им изтичат през лятото на 2023 година.

Почти сигурно бразилецът ще бъде освободен. Той в момента е футболистът с най-голям стаж в редиците на шампионите. Десният бек е част от Лудогорец от 2015 година, пише "Тема Спорт".

Продажбата на билети за сблъсъка Лудогорец - ЦСКА стартира от утре

Продажбата на билети за сблъсъка Лудогорец - ЦСКА стартира от утре

Срещата ще се играе на 10 октомври ) от 20:00 ч.