Лудогорец излезе с официална декларация, в която осъди изказванията на собственика на Левски Наско Сираков.

Разградчани са възмутени от "кампанията анти Лудогорец" и предложиха мачовете им срещу Левски да бъдат свирени от чужди съдии.

Ето какво написаха от Лудогорец в официалния си клубен сайт:

"По повод ескалиралата отново кампания анти Лудогорец от определени среди в българския футбол бяхме решили да спазваме старата народна мъдрост, че ако хвърляш камък по всяко куче, което те лае, никога няма да стигнеш крайната си цел.

Днес, обаче, не обикновен медиен бърборко, а лично собственикът на уважавания от нас ПФК Левски - Наско Сираков си позволи да прави внушения по адрес на Лудогорец. Няма как да оставим без отговор подобни безпочвени твърдения, в които индиректно се намесва клубът ни.

Длъжни сме да припомним на г-н Сираков, че живеем в правова държава и когато някой има съмнения за корупционни практики може свободно да сезира компетентните органи, давайки надлежно доказателства в подкрепа на твърденията си. Всички ще сме много щастливи, ако има такива и цялото общество да разбере кои са корумпираните футболни съдии. Останалото са клевети, набеждаване и т.н.

Наско Сираков: Чрез съдиите откраднаха прекалено много точки на Левски, някои са корумпирани

Наско Сираков: Чрез съдиите откраднаха прекалено много точки на Левски, някои са корумпирани

"Не атакуваме Боби, а системата"

Няма да влизаме в полемики за съдийските грешки, защото има и такива в полза на Левски, но за разлика от заемодателя на Наско Сираков не правим среднощни клипчета.

Ние не се интересуваме от случващото се около Левски. Напротив. Винаги сме били колегиално настроени, включително и за последните им желания за промени в програмата. ПФК Лудогорец искаше да се изиграе по програма мачът с Левски, но прояви разбиране заради европейския двубой с Хамрун на синия клуб. ПФК Лудогорец изигра 10 мача повече от опонента си и най-нормално беше да настоява да се спазват определените предварително срокове за край на полусезона. Но и този път не създадохме проблеми и явно трябва да ни е обица на ухото.

В заключение предлагаме да се възобнови практиката за обмен на съдии, която поработи доста добре през това първенство и за мачовете ни с Левски да дойдат международни рефери от водещи първенства. Защото ни се струва, че вече започна "артилерийската" подготовка. От опит знаем, че ще последва канонада, когато наближат мачовете, за да бъдат сплашени реферите.

А иначе г-н Сираков, който е безспорен капацитет във футбола, сам признава класата на Лудогорец. Ние имаме фантастични футболисти и фантастичен отбор. Ние нямаме нужда от ничия помощ, защото ние сме Лудогорец."