Лудогорец осъществи първия си входящ трансфер преди новия сезон. Тринадесеткратните шампиони привлякоха като свободен агент немския вратар Хендрик Бонман. За последно стражът бе част от елитния австрийски Волфсбергер АК.

Във вторник Бонман изкара успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете в София, след което подписа своя контракт. Роденият на 22 януари 1994 година вратар ще бъде представен пред медиите, на пресконференция, в началото на лятната подготовка на "орлите", която започва на 10 юни в столицата. Хендрик Бонман ще играе с номер 39.

"Много се вълнувам да стана част от Лудогорец", гласи първият коментар на Бонман.

"Още при първия разговор с ръководството на клуба почувствах, че мястото ми е тук. Амбициозните цели на клуба напълно отговарят на моя манталитет и начин на работа. Очаквам с нетърпение вълнуващите предизвикателства през следващия сезон и ще дам всичко от себе си, за да ни помогна да постигнем големите си цели".

Стражът стартира кариерата си в родния Рот Вайс (Есен), след което последователно играе за Борусия (Дортмунд), Мюнхен 1860, Вюрзбургер Кикерс и Волфсбергер АК. През последната кампания Бонман има 24 мача за австрийския Волфсбергер АК.

Вратарят има и два трофея в своята кариера. Като част от Борусия (Дортмунд) той печели Суперкупата на Германия през сезон 2014/2015, както и Купата на Германия през 2016/2017 г.