Лудогорец привлече бразилското крило Кайо Видал преди няколко дни. Той бе представен от спортния директор Георги Караманджуков малко преди мача със Славия, спечелен с 2:1. Подробности по трансфера не бяха съобщени, но още преди седмица стана ясно, че 22-годишният футболист подписва за 4 години с разградчани.

Вчера обаче бразилските медии разкриха и цената, която Лудогорец е платил за крилото. Става дума за 4,5 млн. бразилски долара, или с други думи казано - 800 000 евро. Това обаче е само половината от трансферната сума. Другата ще бъде дадена след края на сезон 2023/24. А това прави трансфера на обща стойност 1,6 млн. евро (9 млн. бразилски долара или 3,12 млн. лева), което значи, че Видал е най-скъпият футболист в Лудогорец тази зима. И ясно показва, че шампионите имат големи планове за него.

Според бразилското издание " Jbfilhoreporter", което разкрива всички тези подробности, Интернасионал е запазил и 20% от следващ трансфер на Кайо Видал, който е считан за много талантлив, а и е на едва 22 години, което значи, че бъдещето му в Европа е в самото начало. Все още обаче не е ясно кога фланговият футболист ще може да дебютира с екипа на Лудогорец, тъй като макар и играл през януари за Баия, където беше под наем, се нуждае от време, за да започне да играе в новия си отбор, пише "Мач Телеграф".

Столът на Анте Шимунджа се клати все по-силно

Столът на Анте Шимунджа се клати все по-силно

Научи "България Днес" от свои източници на "Хювефарма Арена"