Завършилият на 6-о място във Втора лига през миналия сезон отбор на Лудогорец II заминава на 20 юни на подготвителен лагер в Смолян, където ще изиграе три контроли, съобщи старши треньорът на отбора Тодор Живондов.

Засега са сигурни проверките с Родопа (Смолян) и новака във второто ниво Левски (Крумовград). Като трети съперник беше планиран дубълът на Ботев (Пловдив), но срещата е под въпрос за момента. Лагерът ще приключи на 30 юни.

Живондов ще заведе в Смолян група от 19 състезатели. Повечето са добре познатите имена, но сред тях няма да са Петър Георгиев, Хюсеин Кельовлуев и Александър Ганчев, които са на подготовка с представителния тим в Австрия. Илкер Будинов и Тихомир Димитров пък са в редиците на новия член на елита Спартак Варна, където ще играят като преотстъпени. За Лудогорец II през новия сезон няма да се състезава Петко Цанков, чийто договор изтече и няма да бъде подновен. Новите момчета са Озан Ремзи, Димитър Господинов и Петър Кирев.

Неяснота около мача за Суперкупата

Неяснота около мача за Суперкупата

Вижте подробности

Първите двама са от третия отбор на клуба, воден от Захари Сираков. Кирев пък идва от формацията U17 със старши треньор Емил Георгиев, спечелилата шампионската титла в Елитната юношеска група до 17 години. Добра новина за Живондов е завръщането от ЦСКА 1948 на крайния защитник Димитър Илиев, който през последните две години опита късмета си в ЦСКА 1948 и Ботев (Враца), но не успя да се наложи.

"В този състав на Лудогорец II има само един футболист, който не е юноша на клуба - Бранимир Костадинов. Ние ще продължим да разчитаме на неговия опит и през новия сезон. Имаме добре изграден план за подготовка. Ежедневно се обмислят всякакви креативни решения как младите футболисти да подобряват непрекъснато индивидуалните си качества, като израства и отборът. Целта е ясна - да развием колкото се може повече играчи до ниво, което се приближава до изискванията на първия тим. Естествено и да се представим силно в първенството на Втора лига", коментира Тодор Живондов.

След лагера в Смолян Лудогорец II ще се готви една седмица на базата в Разград. Предвидено е на нея да бъде изиграна контрола с Добруджа (Добрич). След това тимът ще стартира участието си в първенството на Втора лига като целта е да завърши по-напред от постижението си от миналата година.