Легендарният треньор на Аякс от 80-те години на XX век Аад де Мос смята, че амстердамци ще срещнат труден съперник в лицето на Лудогорец в плейофите на Лига Европа.

"Това е труден противник. Лудогорец има опит на ниво Шампионска лига и успя да отбележи пет гола в двубоя срещу Астана. Серджио Падт е резерва там и това говори нещо. Това е клуб от инвеститори, които водят играчи от цял ​​свят. Там има смесица от чужденци.

И това се случи: Фенове на Лудогорец се редят на опашка за билети!

И това се случи: Фенове на Лудогорец се редят на опашка за билети!

Искат да се сдобият с пропуск за големия сблъсък срещу Аякс

Това е труден противник. Освен това Аякс няма добро минало срещу български отбори, така че трябва да внимаваме", каза Де Мос в интервю пред изданието SoccerNews.

Освен това Де Мос обсъди привличането на Чуба Акпом от Мидълзбро и как той ще помогне за вдигането на нивото на Аякс: "Изглежда ми перспективен нападател, който се нуждае от пространства. Обикновено този тип нападатели имат проблеми с това.

В чужбина често е по-лесно, защото в Аякс наистина трябва да можеш да правиш всичко. Аз съм внимателен и искам първо да го видя с очите си. Той се разви късно и се надявам да не е втори Баси (б.р. Калвин Баси). Той изобщо не пасваше на Аякс и се надявам това да не е така с Акпом".

Треньорът на Аякс: Имаме достатъчно информация за Лудогорец

Треньорът на Аякс: Имаме достатъчно информация за Лудогорец

"Определено са труден съперник"

Накрая Де Мос говори и за новия защитник Антон Гаей: "Добрите защитници често идват от Скандинавия. Това са играчи, които умеят и да атакуват. От Аякс се иска много повече. Напрежението е много голямо и трябва да можем да сме в крак с футбола на Аякс в международен план. Също така искам първо да преценя този непознат играч със собствените си очи", завърши Де Мос