Козмин Моци официално е новият технически директор на Лудогорец. Новината разкри Ангел Петричев на пресконференция в София. 

Легендарният румънец прекрати кариерата си след края на миналия сезон. 

"Приятно ми е да ви срещна. И тази година спазваме традицията в София да дадем нашата първа пресконференция. Виждате, че оперативното ръководство, треньорът и Антон Недялков са тук. Бих искал да обявя една приятна новина за нашия клуб. Тя приятна, но и неприятна. Една епоха приключва - Козмин Моци, наред с Марселиньо, Светльо Дяков. Това са момчета, които не играят за Лудогорец вече, но се надяваме да продължим съвместния си път. Моци първи обяви, че прекратява своята кариера. Тези момчета, които знаят какво е ДНК-то на отбора, би следвало те да работят за нас", започна Петричев.

"Моци става днес официално технически директор. Той ще е дясната ръка на Георги Караманджуков - човекът, който е отговорен за целия спортно-технически процес. Това е тежка отговорност на неговия гръб. Нормално е да има човек, който да му помага. Моци ще е плътно до отбора. Ще помага на треньора, ще разчитаме на неговия опит. Лудогорец е в труден период. Имаме си нашите колебания. Разчитаме, че Моци ще помогне този процес да премине максимално бързо", заяви още Петричев.

Лудогорец представи двама нови

Лудогорец представи двама нови

Вижте кои са те

"Когато Лудогорец сложи звездата на емблемата, ще се откажа. Това го казах още преди време. Беше лесно, защото мислех за отказването от много време. Взех добро решение. Тежко ми е началото, защото от 20 години правя едно и също. Сега работата е малко различна, но искам да постигна същите успехи като технически директор в Лудогорец, колкото като футболист", каза Моци. 

"Стига толкова. През 2001 година стартирах. Трябва да си реалист и да знаеш кога трябва да спреш. Имаме много добри футболисти", завърши новият шеф на "орлите". 

Снимка 533690

Източник: LAP.bg