Козмин Моци даде интервю за румънската телевизия Telekom Sport. В него той говори за всичко около себе си - за престоя в Лудогорец, за румънския национален тим, за първенството на северните ни съседи, както и за проблемите със залаганията.

Ето най-интересното от неговото изказване:

"Лудогорец има 8 шампионски титли и липсват само две, за да получат почетната звезда, която е поставена на герба на клуба и означава завоюването на 10 . Очаквам да сложа звездата на фланелката си и след това да се оттегля. Нуждаем се от още две титли, за да съберем 10 шампионски купи и след това си тръгвам.

Лудогорец се прицели в дуо румънци

Лудогорец се прицели в дуо румънци

"Орлите" търсят заместници на Моци и Григоре

Залагах през 2003 и 2004 година. Пусках фишове при букмейкърите във вторник и сряда, когато беше Шампионската лига. Слагах по 10 леи всеки мач. Но не бях страстен почитател на тези неща. Бог ме спаси. Не харесвам залози и казина. Но имах съотборници, които имат тези пороци. Не мога да разбера защо е толкова трудно да се откажеш от залаганията. Мисля, че най-важното е да не започваш.

През септември миналата година имах един личен разговор с него. Обясних му защо не искам да играя в два конкретни мача. Сега дори не си спомням кои бяха двубоите. Причината беше, че тогава изобщо не ми беше до футбол. Тогава той не ме повика за срещите през октомври, но през ноември се върнах в националния тим. Никога не съм имал проблем треньорите, с които съм работил. И сега можех да помогна на националния тим, но не ме повикаха. Наясно съм, че няма треньор, който да не бъде критикуван, щом е начело на националния отбор. Но според мен Контра трябва да бъде оставен да си свърши работата. Мисля, че напоследък се представяме добре, имаме силни мачове, като изключим само едно полувреме срещу Испания. Трябва да имаме повече доверие и търпение към треньорите на националния отбор. Но ние, румънците, сме такива, винаги критикуваме, а трябва да оставим човека да работи. Козмин Контра успява да ни мотивира на тренировките, на мачовете, води дискусии с нас и затова трябва да получи шанса си. Аз го уважавам още от времето, в което беше футболист и за мен той трябва да бъде оставен.

Снимка 422820

Източник: LAP.bg

В Динамо новият треньор има повече спокойствие, отколкото имаше предишният. Децата, които са във Виторул, биват подготвени за голям футбол. Имат добри треньори и всички условия, за да успеят.

Какво да ви кажа за Стяуа? Стартът им този сезон беше доста труден. Видях контузени играчи, сменени треньори. Всички разчитаха на Лига Европа, но те не се класираха в групите на турнира. Според мен Стяуа не може да стане шампион тази година", каза Моци.

Драгош Григоре от Лудогорец с поредна контузия

Основен бранител на Лудогорец отново се контузи

Проблеми за румънския национал Драгош Григоре