Защитникът на Лудогорец Козмин Моци говори пред медиите в Румъния за мерките у нас, които се взеха за превенция от коронавируса. Той заяви, че не вярва на някой футболист в този момент да му е до футбол.

"Реших да остана в България, тъй като смятам, че това е най-добрата опция за мен. Към този момент тук е спокойно и рестрикциите не са чак толкова големи. Светът обаче е притихнал. Можеш да отидеш до магазина, но е лудост да не срещаш хора. Излизаме да тичаме на улицата, но няма никой. Не може да напуснеш града си без сертификат, както и не можеш да влизаш в града.

Базата на стадиона ни е затворена. Преди две седмици тренирахме, а след това ни пуснаха в осемдневна пауза. Тогава ни бе препоръчано да не напускаме страната. Не беше забранено, а препоръчано, защото рискувахме да останем под карантина. Получавам тренировките на телефона си, но периодът ще продължи. Трудно е, защото няма какво да правим кой знае колко. Трябва да се справим, да останем по домовете си и да преминем през това препятствие.

Треньорът Павел Върба ни попита дали има някой, който не иска да пътува до Милано за мача с Интер. Лудогорец беше взел обаче страхотни мерки. Имахме всичко необходимо, а там не ни бе позволено да напускаме хотела. Тогава още не беше толкова тежко в Италия, но имаше и притеснения. Нормално беше, но особено за нашите семейства и деца - не ми се мисли. Може би хората по света трябваше по-рано да преценят ситуацията. Затова сега трябва да останем възможно най-дълго по домовете си. Моето семейство е добре и избягваме да излизам от дома си. Пазим се и се надяваме Господ да бъде с нас. Не съм се виждал с Клаудиу Кешерю и Драгош Григоре от последната ни тренировка, тъй като всеки предпочита да остане в къщата си.

Собственикът ни беше тестван положително от COVID-19. Ако не бъркам, той направи дарението за болница в Разград - всеки се опитва да помогне с каквото може. В България на ден има средно между 20 и 30 случая, но големи притеснения няма. Може би ако достигнат 1000-2000, то тогава ще бъде по-тежко. Не мисля, че сега някои му е до футбол. За мен не е важно какво ще стане с първенството, просто трябва да преминем през това. Мисля, че ще е трудно да завършим, ако има мачове, до юни. Дори да започнем - ще има риск при пътувания, хотели, защото никой няма да знае какво е било преди. Смятам, че ще е тежко да убедиш футболистите за тяхната сигурност", каза Моци.

Как би изглеждало класирането в елита само с български голмайстори? Левски, ЦСКА и Лудогорец са далеч от върха

Как би изглеждало класирането в елита само с български голмайстори? Левски, ЦСКА и Лудогорец са далеч от върха

Едноличен лидер ще е Славия