На 16 март Лудогорец елиминира Локомотив Пловдив за купата в 120-минутна драма. Разградчани ликуваха с 2:1, след като в 114-ата минута Мавис Чибота прониза черно-белите. Героят от онзи мач под дъжда, преминал в снежна буря, обаче не бе фланговият нападател, а човекът с №1 - 28-годишният хърватин Кристиян Кахлина. Вратарят, който бе привлечен под наем от Горица буквално в последния час преди затварянето на трансферния прозорец. С изявите си под рамката той се показа на родната публика и доказа, че Лудогорец отново е привлякъл класен играч. Той пристигна по настояването на новия треньор Валдас Дамбраускас, който е отлично запознат с качествата му от съвместния им престой в Горица. Кристиян спаси редица трудни удари, при които топката минаваше през куп от играчи и нямаше добра видимост, не трепна при центриранията, демонстрира отличен рефлекс...

Той е "дете на Динамо", както наричат юношите на гранда от "Максимир", но така и не пробива в първия състав. Вместо това отива във втородивизионния Виноградар. Именно престоят там му дава увереност, че може да пробие при професионалистите. След това се мести в друг малък тим - Лучко, отново във второто ниво. В Хърватска обаче явно нямат очи да съзрят таланта му и се налага Кристиян да се пробва в Словения - подписва с Копер. И там нещата не са "по мед и масло" и единственият път пред него е пак във втория ешелон в родината - Горица. Този ход през лятото на 2016-а се оказва отличен. Воден от максимата, че в този живот никой не ти е длъжен и всичко трябва да си извоюваш сам, Кристиян запрята ръкави и каза "не на почивката". Обикновено такъв ден трябва да е неделя. Точно тогава обаче е графикът за най-дългата фитнес тренировка през седмицата. За Горица е твърд титуляр и помага на отбора да спечели промоция за елита през лятото на 2018 година. Останалите гледат на състава като сигурен изпадащ, но не така мислят играчите му, които не само, че се утвърждават, но и започват да поглеждат към местата, даващи право на евротурнири.

Единствената константа е Кахлина, който е непоклатим за мястото си. Увереността му расте, а на 4 ноември 2018 година е един от най-щастливите хора на планетата. Причината - получава капитанската лента, а медиите без свян му лепват прякора - ККК. "Когато видите скандалното съкращението ККК, със сигурност ще потръпнете, защо в цял свят означава Ку Клукс Клан (б.р. - нелегална расистка организация). Ако обаче го кажете във Велика Горица, то това означава нещо красиво и напълно заслужено - Капитан Кристиян Кахлина", пишат в Хърватска. Постоянно се говори за интерес към него от по-реномирани клубове, но до трансфер така и не се стига. Големите си мачове прави срещу грандовете, в тях се превръща и в специалист по дузпи - отказва от бялата точка Бруно Петкович от Динамо Загреб, Яков Пулич от Риека и Жайро от Хайдук. "Няма нищо специално. Просто се доверявам на вътрешния си глас в кой ъгъл да се хвърля", скромничи стражът.

Все пак във визитката му има и черно петно. На 19 август 2018-а Горица побеждава с 2:0 Хайдук в Сплит. В 90-ата минута нападателят на домакините Ахмед Саид удря брутално с глава вратаря и го просва на земята. Саид е наказан за 4 мача, но твърди, че инцидентът е станал, защото е бил провокиран на расистка основа. В крайна сметка преди следващия мач двамата символично си сменят фланелките в центъра на терена и загърбват случилото се.

Двубоите за Кристиян се нижат, докато не стават 151 поред - рекорд за Горица. В началото на декември клубът отхвърля първата оферта на Лудогорец. Преди старта на пролетния дял обаче Кахлина чупи пръст. "Не робувам на рекорди", казва той, а серията му от поредни мачове прекъсва. Заместникът му Иван Банич се справя отлично в негово отсъствие. И точно краят на серията отваря вратата за чакания трансфер. "Ако той не бе на ниво, най-вероятно нямаше да ме пуснат в Лудогорец", казва вратарят. Тоест "Всяко зло за добро".