Нападателят на Лудогорец и България - Кирил Десподов, попадна в любопитна класация. На база данните от сайта Transfermarkt, голмайсторът на разградчани бе определен като най-ценния играч в България.

"България имаше някои огромни играчи в миналото, като стрелеца Христо Стоичков. В момента обаче, най-скъпият футболист на България е оценен на само 3,7 млн. евро", гласи абзацът, посветен на Кирил Десподов.

Бившият играч на Лудогорец - Пиерос Сотириу, пък оглавява класацията в родината си Кипър. Той е оценен на 2,2 млн. евро.

За сравнение, южните ни съседки Турция и Гърция са представени, съответно от Хакан Чалханоглу, който струва 35 млн. евро и Костас Цимикас, чиято цена е 18 млн. евро.

Любопитна е ситуацията и в Албания. Там най-скъпият играч е Армандо Броя, който е оценен на точно 30 млн. евро.

Дуото от Наполи Елиф Елмас и Амир Рахмани, съответно от Северна Македония и Косово струват 23 млн. и 2 млн. евро.

За никого не е изненада, че лидерските позиции се държат от играчи като Ерлинг Халанд, Килиан Мбапе, Фил Фоудън и Педри.

Скаутът на Лудогорец Димитър Божкилов: Спартак (Варна) може да създаде проблеми на всеки, не сме имали интерес към Рикардиньо

Скаутът на Лудогорец Димитър Божкилов: Спартак (Варна) може да създаде проблеми на всеки, не сме имали интерес към Рикардиньо

"При нас винаги се очакват изходящи и входящи трансфери"