Кирил Десподов говори дни след загубата от Пирин с 3:5. Той даде интервю за "Мач Телеграф", в което сподели за представянето си през 2021 г. с екипа на "орлите" и с националния отбор на България. Но говори и за поражението от Пирин, както и за предстоящото гостуване на ЦСКА на 20 декември.

- Може ли да се каже, че 2021-ва е годината на Кирил Десподов, след като участва в изработката на над 40 гола?

- Моето мнение е, че 2021 г. е най-добрата в кариерата ми до момента. Мисля, че постигнах много. Станахме шампиони, взехме Суперкупата на България. Участвах в плейоф на Шампионската лига. Бяхме на крачка от групите. Впоследствие влязохме в групите на Лига Европа, което също е много сериозно постижение. В Лига Европа не постигнахме очакваните резултати, но въпреки всичко като цяло годината бе добра. Доволен съм от представянето си през 2021 г.

- Кой беше най-добрият момент за теб през 2021-ва?

- Мога да отлича срещата за Суперкупата с ЦСКА, в която дадох четири асистенции.

- А кой беше най-лошият ти момент за 2021 г.?

- Отпадането от Шампионската лига. Стигнахме плейофа, където съперникът бе много силен, но преодолим. Но по ред причини не успяхме да отстраним Малмьо и да сбъднем нашата мечта.

Лудогорец се подсилва с флангови играч от Бразилия

Лудогорец се подсилва с флангови играч от Бразилия

Рик ще продължи кариерата си в България

- Щеше ли Лудогорец да влезе в групите на Шампионската лига, ако ти беше играл в първия мач в Швеция, който пропусна заради наказание?

- Аз не мисля, че нашият отбор зависи само и единствено от един футболист.

- Как се чувстваш с капитанската лента и в Лудогорец, и в националния отбор?

- За мен това е огромна чест. Да носиш капитанската лента е отговорност. Радвам се, че ми се гласува подобно доверие. Надявам се, че го оправдавам и ще го оправдавам занапред.

- Какво не стигна на националния отбор за по-добро представяне?

- Като цяло сме млад отбор и се развиваме. Трябва време да се напаснем и да изградим състав, който да се бори за класиране на голямо първенство.

- След тази силна година да очакваме ли скоро отново трансфер на Запад?

- Надявам се да изляза отново в чужбина, защото мисля, че го заслужавам.

- Каза, че най-добрият ти момент са четирите асистенции срещу ЦСКА за Суперкупата на България. А това ли беше най-силният ти мач през 2021-ва? Или пък тези срещу Олимпиакос и Италия във Флоренция?

- За мен с Олимпиакос. Играх силно и в двама мача. Постигнахме невероятен резултат срещу голям отбор. Но не бих пренебрегнал и останалите срещи.

- Каква е тайната на перфектните ти фаулове?

- Тайната е проста - много тренировки.

Тъжна новина в Лудогорец

Тъжна новина в Лудогорец

Почина масажист

- Лудогорец - Пирин 3:5?!? Как ти звучи този резултат?

- На вас как ви звучи Борусия Мюнхенгладбах - Байерн 5:0? Със сигурност не по-малко сензационно, нали? Аз не искам да правя никакви сравнения. Само казвам, че понякога тези нетипични резултати се дължат на куп фактори. Понякога се получават, но точно по тази причина футболът е най-интересната и непредвидима игра.

- Какви изводи ще си извадите от загубата от Пирин?

- Подобни мачове по никакъв начин не трябва да се подценяват, ако искаш да станеш шампион.

- Предстои ви гостуване на ЦСКА. Какво очакваш от това дерби?

- Тежък мач.

- Какво очакваш от битката за титлата?

- Очаквам, че няма да ни е лесно. Но ако играем на върха на възможностите си и показваме какво умеем, много трудно някой ще ни се противопостави. Държим всичко в ръцете си.